Τηλεδιάσκεψη Σκρέκα με την Παγκόσμια Τράπεζα

Μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων τουκορωνοϊού, συζήτησε την Τρίτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στον πρωτογενή τομέα, ώστε να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία μεγάλη και παρατεταμένη μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με την Παγκόσμια Τράπεζα είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ο διεθνής οργανισμός να βοηθήσει τον ελληνικό αγροτικό τομέα, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η επισιτιστική ασφάλεια της χώρας από τους περιορισμούς που είναι σε ισχύ για τον COVID-19.

Σε διεθνές επίπεδο υπάρχει έντονη ανησυχία για τις ελλείψεις σε τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. Ειδικά στην Ευρώπη, ο πρωτογενής τομέας είναι σε κατάσταση συναγερμού, καθώς μεγάλο τμήμα της παραγωγής σε λαχανικά και φρούτα κινδυνεύει να σαπίσει στα χωράφια λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών που προκαλούν οι απαγορεύσεις των μετακινήσεων.