Τι θα συμβεί σε λίγες ώρες χωρίς πληρωμή του ΔΝΤ

bankruptcy 572 355

Μέχρι τη μία τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, θα περιμένουν μάταια στο ΔΝΤ για την πληρωμή των δόσεων από την Ελληνική κυβέρνηση. Διαβάστε πως ενεργοποιούνται μετά οι διαδικασίες χρεοκοπίας.

Ώρα 18.00 στην Ουάσινγκτον, δηλαδή μία τα ξημερώματα στην Ελλάδα, κλείνουν τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ, και όπως όλα δείχνουν η ελληνική κυβέρνηση θα βαρέσει κανόνι, μη πληρώνοντας τις δόσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Οι επόμενες πρωτοβουλίες ανήκουν, σύμφωνα με την Καθημερινή, στην Λαγκάρντ η οποία οφείλει να ενημερώσει αμέσως το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ.
Τότε η Ελλάδα θα θεωρηθεί σε κατάσταση »καθυστέρησης πληρωμών των υποχρεώσεων της» έναντι του ΔΝΤ.

Αυτόματα αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αντλήσει χρήματα από το πρόγραμμα μέχρι να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και μετά σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσουν κυρώσεις από το ΔΝΤ κατά της χώρας που θα έχουν ως συνέπειες την αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου και την εκδίωξη από το ΔΝΤ μετά από δύο χρόνια.

Εδώ τονίζεται πως θα είναι η πρώτη μη πληρωμή από ανεπτυγμένη χώρα, και η μεγαλύτερη στην ιστορία του ΔΝΤ.

Πάντα σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά την σημερινή ημερομηνία δεν θα υπάρξει για την Ελλάδα περίοδος χάριτος ενός μήνα για να ενεργοποιηθούν οι προβλέψεις παράλληλης χρεοκοπίας στα δάνεια διάσωσης που έχουμε πάρει από την Ευρωζώνη.

Η χρεοκοπία αμέσως μετά ανοίγει το δρόμο για πραγματοποίηση εφιαλτικών σεναρίων, όπως πτώχευση και εκκαθάριση τραπεζών, που μπορεί να σημάνει ακόμα και ολοκληρωτική απώλεια των καταθέσεων και όχι απλά κούρεμα
Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως από τη στιγμή που το ΔΝΤ μας κηρύξει επισήμως σε κατάσταση καθυστέρησης πληρωμής τότε η Ευρωζώνη και οι μηχανισμοί της έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν από την Ελλάδα όλα τα δάνεια.
Δηλαδή πρόκειται για χρεοκοπία αν και στην οικονομική θεωρία η χρεοκοπία αφορά μόνο στα δάνεια έναντι ιδιωτών, και όχι έναντι οργανισμών όπως ο ΔΝΤ.

Πηγή Καθημερινή