Τι καιρό θα κάνει όλη την Μεγάλη εβδομάδα

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο σε γενικές γραμμές για καλοκαιρία μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα η οποία είναι μπροστά μας.

Ο καλός καιρός θα μας συνοδέψει στο σούβλισμα του αρνιού την Κυριακή του Πάσχα, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο κατά τόπους θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές.

Πιο αναλυτικά, την Μεγάλη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Νεφώσεις προβλέπονται από το απόγευμα στα δυτικά και νότια, με την θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

Την Μεγάλη Τρίτη, στα νότια προβλέπονταν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως το βράδυ. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με σποραδικές βροχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Την Μεγάλη Τετάρτη και την ΜεγάληΠέμπτη στα νότια προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως τα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως τα ορεινά με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Όσον αφορά το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, οι μετεωρολόγοι Σάκης Αρναούτογλου και Τάσος Αρνιακός εκτιμούν ότι ο καιρός θα είναι κατά τόπους λίγο πιο άστατος, με την θερμοκρασία να παραμένει ωστόσο γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.