Τι είπε ο Θάνος Τζήμερος «Στον απόηχο των γεγονότων»

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά»  Θάνος Τζήμερος, αναφερόμενος στα κυβερνητικά στελέχη σε συνέντευξή τον που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ» και στην εκπομπή «Στον απόηχο των γεγονότων» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Σωκράτης Τσαγκαδόπουλος, όπως «ιδεολογικοί χαβαλέδες», «έχουν εγκέφαλο παιδιού 5 ετών», «ανυπόληπτα παιδάκια», «τυφλοί τερματοφύλακες», «άτομα ψυχιατρικού και ποινικού ενδιαφέροντος», «επαναστάτες της επαιτείας», ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντάς τον «κωμικό φασίστα».

Ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σκοπιανό : Ανακινήθηκε το ζήτημα έπειτα από δέσμευση τον κ. Τσίπρα προς τον Αμερικανό Πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο. Αντέκρουσε το επιχείρημα πως με τη συμφωνία στο όνομα τα Σκόπια Θα καταστούν οικονομικό προτεκτοράτο της, διότι και τώρα είναι προτεκτοράτο της Ελλάδος.

Τα Σκόπια και η Αλβανία, πρόσθεσε, με ελληνικά χρήματα χτίστηκαν. Δεν κερδίσαμε τίποτα. Μακεδονική γλώσσα, πρόσθεσε, δεν υπάρχει.
Οι Σκοπιανοί δεσμεύθηκαν το 1995 να σταματήσουν τον αλυτρωτισμό και δεν το έκαναν.

Οικονομικά : Η οικονομική ιστορία της Ελλάδος είναι μία ιστορία χρέους και επαναλαμβανόμενων χρεωκοπιών. Από το 1981 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει εισπράξει 660 δις δάνεια, 290 δις καθαρές επιχορηγήσεις.

Αν προστεθούν στα παραπάνω και το κούρεμα 120 δις, προκύπτει ποσό 1,1 τρισεκατομμύρια περίπου. Αλλά είναι βεβαιωμένο πως εχθροί της οικονομίας είναι το κράτος με όλα τα παρακλάδια του : τον κομματικό και κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, τον λαϊκισμό, τον πελατειακό μηχανισμό.

Δεν είναι νοητό το κράτος να εκπροσωπεί το 65% της επίσημης οικονομίας, που είναι κάκιστος επιχειρηματίας μεν, αλλά μπορεί να είναι επόπτης εγγυητής στην οικονομία.

Το μέγεθος τον χρέους : Επικεντρωθήκαμε στο λάθος θέμα, το μέγεθος του χρέους και όχι στα δυο ουσιαστικά προβλήματα

α) Το εισόδημα με το οποίο συνδέεται το χρέος και β) τον μηχανισμό ο οποίος το δημιουργεί.

Το μνημόνιο : Ο κ. Τζήμερος υποστήριξε ότι το μνημόνιο εφευρέθηκε από το πολιτικό σύστημα ως ο αποδιοπομπαίος τράγος. Κανένας δεν το διάβασε.

Εφαρμόσαμε αυτά που απαγόρευε, δηλαδή την αύξηση της φορολογίας.

Τα ισοδύναμα : Μεγάλη είναι ευθύνη της Τρόικα που αποδέχθηκε τα ισοδύναμα.

Η έξοδος από τα μνημόνια : Υποστήριξε πως δεν βγαίνουμε εμείς από τα μνημόνια αλλά μας βγάζουν γιατί μας δανείζουν με μικρά επιτόκια. Βγαίνοντας από τα μνημόνια θα δανειζόμαστε με τριπλάσια ή τετραπλάσια επιτόκια.

Το Ασφαλιστικό :  Με συντάξεις στα 45 και 50, 2.500.000 εργαζόμενοι (υποαπασχολούμενοι) δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των 28 δις που δίνουμε κάθε χρόνο για συντάξεις, με παράλληλη αύξηση των φόρων κάθε μορφής. Οι συνδικαλιστές τορπίλισαν το Ασφαλιστικό σύστημα Γιαννίτση.

Διαγραφή, κούρεμα, επιμήκυνση τον χρέους : “Έχουν παραπλανήσει τον κόσμο ότι αν γίνει αυτό, Θα φύγει η λιτότητα ως μαγική εικόνα. Άλλωστε, το χρέος, σε 50 χρόνια, λόγω πληθωρισμού, θα έχει κουρευτεί μόνο τον.

Εθνική Αντίσταση : “Ένα εθνικό έγκλημα το βαφτίσαμε Εθνική Αντίσταση.

Το ΚΚΕ κατά την κήρυξη του πολέμου ήταν προσηλωμένο στο σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, το σύμφωνο μη επιθέσεως.

Πολύ αργότερα και μετά το στάσιμο τον συμφώνου, το ΚΚΕ ασχολήθηκε με τον μύθο της Εθνικής Αντίστασης.

Τι έκαναν; “Έστηναν μια ενέδρα, περνούσε ένα γερμανικό όχημα, σκότωναν 3 και οι Ναζί εκτελούσαν τους κατοίκους του διπλανού χωριού. Και αυτό το γνώριζαν αλλά το επαναλάμβαναν. Σκοτώθηκαν 370 Γερμανοί

— Αντίποινα : 56.225 “Έλληνες εκτελέστηκαν από τους Ναζί στην κατοχή και 1.170 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σημαντική μόνο ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας τον Γοργοπόταμου. Αλλά αυτή έγινε και με τη συμμετοχή Άγγλων-ΕΔΕΣ.

Και κατέληξε ο κ. Τζήμερος, ενώ η ελληνική πολιτεία αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και χορήγησε και πληθώρα συντάξεων, οι Σοβιετικοί δεν την μνημονεύουν καθόλου, ενώ αναφέρονται στα κινήματα αντίστασης άλλων χωρών.

Υπενθύμισε μάλιστα τα γραπτά παράπονα που διατύπωσανστους Σοβιετικούς τόσο ο Αλέξανδρος Ρόσιος (Υψηλάντης) που έκανε την επίθεση στο Λιτόχωρο, όσο και ο Πρόεδρος τον Δικαστικού του ΕΛΑΣ Παλάσκας Τον “έγραψαν” κανονικά.

Noνartίs : Υπαρκτό σκάνδαλο.

Χρησιμοποιήθηκε ακαίρως για να απορροφήσει τους κραδασμούς των συλλαλητηρίων. Θα χρησιμοποιηθεί στις εκλογές.

Οι συλληφθέντες στρατιωτικοί :
Ευθύνες απέδωσε για το «νταηλίκια» τον κ. Καμμένου. Είπε χαρακτηριστικά « Θες να ρίξεις στεφάνια; Πήγαινε στα ‘Ιμια και κάντο. Δεν έχεις τα κότσια, μην πας 5 χιλιόμετρα μακριά και κουνάς το δάχτυλο.»

Η Τουρκία έχει πρόβλημα με τους Κούρδους. Ήταν, είπε, περίπου αναμενόμενο. Στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ δεν μπορούμε να στηριζόμαστε. Κάνουν τις δικές τους σκέψεις. Άλλωστε δεν υπάρχει ευρωπαϊκός Στρατός.

Οι στρατιωτικοί θα χρησιμοποιηθούν.

“Ήδη ο υπουργός τους αποκάλεσε ομήρους.

Για τη γνωστή δήλωση Κουτσούμπα που αναφέρεται στη στάση που θα τηρήσει το ΚΚΕ σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, είπε πως ο ίδιος πρώτος το θέμα αυτό το ανακίνησε το 2013.

Λάθος ο χειρισμός υπό τους υπευθύνους. Ο κ. Τζήμερος δήλωσε το κόμμα «Δημιουργία Ξανά» θα είναι παρόν στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.