Τι αλλάζει στις ώρες προσέλευσης των εργαζομένων σε Δημόσιο και καταστήματα

Σχέδιο διαχωρισμού των ωρών προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο και στα εμπορικά καταστήματα επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται να υπάρχουν τρεις διακριτές ώρες προσέλευσης, αντί για παράδειγμα όλοι να πηγαίνουν στις δουλειές τους από τις 7.30 έως τις 8.30 το πρωί, να “σπάσουν” οι ώρες σε 8, 9 και 10.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει συνωστισμός τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ και η αποχώρηση θα γίνεται τμηματικά, ώστε να μην σχολούν όλοι ταυτόχρονα.

“Πρέπει να βρούμε τη ‘’χρυσή τομή’’ μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης πολιτών και της προστασίας της δημόσιας υγείας”, τόνισε ο κ. Καραμανλής και αναφέρθηκε στις δυσκολίες επιβολής συγκεκριμένων μέτρων ειδικά σε μετρό, τραμ και λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση εξετάζουν εάν θα πρέπει όλοι οι επιβάτες των ΜΜΜ να φορούν μάσκες και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την άλλη εβδομάδα. Ήδη το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται στη Γερμανία και τη Γαλλία, εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός Μεταφορών, είπε επίσης ότι υπάρχει η σκέψη να μεταβληθούν οι ώρες πρωινής προσέλευσης των εργαζομένων στις εργασίες τους, “έτσι ώστε να σπάσει η ώρα αιχμής” και τον πολύ μεγάλο συνωστισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή το επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα που καταρτίζεται θα είναι πολύ συγκεκριμένο.

thetoc.gr