Θρίαμβος του ποδηλάτη Ζέγκλη Νίκο στον 37ο Γύρο Θυσίας 2014

antoxi  100 km

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το διήμερο ο Τρικαλινός Ποδηλάτης Ζέγκλης Νίκος να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών και στους δυο αγώνες 24-25 Μαρτίου στην Πάτρα.

Ο αγώνας Θυσίας είχε ρεκόρ συμμετοχών με 358 αθλητές από 38 σωματεία απ’ολη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Γύρος Θυσίας ξεκίνησε την Δευτέρα 24 Μαρτίου με Ατομική Χρονομέτρηση ( ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ) 8.7 χιλιομέτρων, και ο ποδηλάτης κατάφερε και πήρε το αργυρό μετάλλιο στον πρώτο αγώνα .

Η συνεχεία δόθηκε στον 2ο αγώνα 25 Μαρτίου Πάτρα – Καλάβρυτα (Αγία Λαύρα) 100 KM στον πιο ιστορικό αγώνα της Ελληνική Ποδηλασίας που έχει γίνει θεσμός, οι Έφηβοι αθλητές είχαν κοινή εκκίνηση μαζί με την κατηγορία των Ανδρών και με συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα .

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 9:30 από τον μόλο Αγ. Νικολάου όπου μετά από μια δύσκολη και ανηφορική διαδρομή ο συμπολίτης μας Ζέγκλης Νίκος παρέμεινε μόνος μαζί με το νικητή της πρώτης ημέρας Μεταλιδη Χρήστο στο κυρίως γκρουπ, αλλά φαινόταν η καλή διάθεση και ο πλήρης έλεγχος και η σιγουριά για την πρώτη θέση .

Η αυτοπεποίθηση που είχε αλλά και με σύμμαχο την καλή ψυχολογία του νικητή ο τελευταίος επίλογος παίχτηκε στα 5 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό ανεβαίνοντας στο μέγιστο της υψομετρικής διαφοράς και γνώστης της διαδρομής από τον περσινό αγώνα που είχε συμμετάσχει αποσπάστηκε μόνος του στα 3 τελευταία χιλιόμετρα πριν το τέλος μαζί με άλλους δυο αθλητές από επαγγελματική ομάδα διασφαλίζοντας έτσι μια διαφορά από τον δεύτερο αθλητή και περνώντας άνετα 1ος την γραμμή τερματισμού με χρόνο 2.53.23 και 8ος γενικής κατάταξης Ανδρών – Εφήβων .

Ο αθλητής δήλωσε: Έμεινα απόλυτος ικανοποιημένος τόσο από τον Διεθνή Γύρο Μέγας Αλέξανδρος στην Θεσσαλονίκη που είχα συμμετάσχει 21-23 Μαρτίου όσο και από την συνεχεία του διημέρου στην Πάτρα, οι στόχοι που είχαμε βάλει από την αρχή της προετοιμασίας μου μαζί με τον προπονητή Φώτη Ζέγκλη για τον συγκεκριμένο αγώνα επαληθεύτηκαν στο απόλυτο, βρισκόμουν σε πολύ καλή ημέρα και μετά από της τρεις αγωνιστικές ημέρες στην Θεσσαλονίκη ένιωθα όλο και κάθε ημέρα καλύτερα, επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα μου είναι οι αγώνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό που πιθανών άμεσα θα γνωρίζω αν θα έρθω σε συμφωνία με ομάδα από την Γαλλία ή Ιταλία. Επίσης ευχαριστώ τα X-Tremestores Τρικάλων και τον κύριο Γιώργο Κεχαγιά καθώς επίσης και την Ιταλική εταιρία ποδηλάτων Fondriestbikes.

Αξίζει να αναφερθεί για την ιστορία ότι στον αγώνα Θυσίας Καλάβρυτα Πάτρα 90 χιλιομέτρων πριν απo 30 χρόνια είχε τερματίσει στην 2η θέση των εφήβων ο προπονητής και θειος του Φώτης Ζέγκλης συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του ονόματος στον συγκεκριμένο αγώνα .
Αποτελέσματα 1ου Αγώνα Ατ. Χρονομέτρησης 8.7 km
1ος Μεταλιδης Χρηστος 0.14.53
2ος ΖΕΓΚΛΗΣ ΝΙΚΟΣ 0.15.15
3ος Πανηγυρακης Ιωάννης 0.15.32

Αποτελέσματα 37ου Αγώνα Θυσίας Αντοχής 2014
1ος ΖΕΓΚΛΗΣ ΝΙΚΟΣ 2.53.23
2ος Μεταλιδης Χρήστος 2.53.39
3ος Πανηγυρακης Ιωάννης 3.01.52

.