Νότες μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

resital violi

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22-3-2014 μια ξεχωριστή συναυλία Μουσικής Δωματίου για βιολί και πιάνο με ΄΄ πρωταγωνίστριες ΄΄ τις καταξιωμένες Σολίστ Corina Bura στο Βιολί και Ζωή Αθανασίου στο Πιάνο.

Το φιλόμουσο Τρικαλινό κοινό ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΔΩΤ και απόλαυσε κομμάτια από το κλασικό ρεπερτόριο για βιολί και πιάνο: J.S.Bach Σονάτα Νο2 σε λα μείζονα, R.Schumann Σονάτα αρ.2 σε ρε ελάσσονα , Ch. – M. Widor : Σονάτα op.79.

Η Corina Bura είναι Διδάκτωρ στην Μουσικολογία με θέμα΄΄ Το Ρουμανικό Κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα ΄΄. Παράλληλα με την ιδιότητά της ως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο η σολιστική της δραστηριότητα περιλαμβάνει περισσότερες από 250 συναυλίες, ηχογραφίσεις στο ραδιόφωνο , συμμετοχή σε συμφωνικές ορχήστρες , διδασκαλία σε θερινές ακαδημίες.

Η Ζωή Αθανασίου είναι διορισμένη καθηγήτρια πιάνου , υπεύθυνη μουσικών συνόλων ( Ευρωπαϊκή χορωδία ) στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, στο οποίο υπηρετεί ως Υποδιευθύντρια από το 2011 και είναι υπεύθυνη για Δ/νση ορχηστρικών συνόλων στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας. Έχει δώσει περισσότερες από 250 συναυλίες Μουσικής Δωματίου και Ρεσιτάλ πιάνου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

.