Θοδωρής Σιακαβάρας: Ο τόπος μας αλλάζει…

Είμαι ο Θοδωρής Σιακαβάρας 
Γέννημα θρέμμα του τόπου των Τρικάλων, που τον ζω 49 χρόνια τώρα. 
 
**Από το χωριό μου, όπου έζησα τα παιδικά  μου χρόνια , στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο, γυρίζοντας και παίζοντας ξυπόλυτος όλη μέρα στα σοκάκια του. 
 
**Από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων όπου έζησα τα εφηβικά μου χρόνια , αποφοιτώντας από το 3ο Λυκειο Τρικάλων ( το “κολλέγιο” τότε της πόλης, ξέρω ότι κάποιοι θα αντιδράσουν, αλλά τι να κάνουμε αφού ήταν . Ένα “κολλέγιο” τελείωσα κι εγώ να μην το πω??? ) 
 
**Από μακριά, ως επισκέπτης, στα φοιτητικά μου χρόνια,  γιατί ήθελα να ζήσω το Αθηνάικο όνειρο , σπουδάζοντας στην πρωτεύουσα. 
 
**Από την καθημερινή βιοπάλη , στην οποία μπήκα  δυναμικά , επιστρέφοντας στην πόλη μας, ως Πτυχιούχος Τοπογράφος Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, για τουλάχιστον 10 χρόνια, γυρίζοντας τον τόπο μας, απ άκρη σ’ άκρη του, όλα τα χωριά, τα βουνά, τα ποτάμια , τις κορυφές του , αλλά και την κάθε γωνιά, όμορφη ή άσχημη της πόλης των Τρικάλων. 
 
**Από την οικογενειακή ζωή που δημιούργησα με την γυναίκα μου Ρούλα Σταυρινοπούλου στην πόλη αυτή, στην συνοικία Μπάρα , όπου ζούμε ( “πλυμμηρίζουμε” κλπ ) κι εκεί πηγαίνουν στο σχολείο τα δύο μας παιδιά Μαρίνα και Κώστας 
 
**Από την υπηρεσία προς τον πολίτη  των Τρικάλων, στην οποία τάχθηκα ως Δημοτικός Υπάλληλος, Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου Τρικκαίων, εδώ και 15 περίπου χρόνια και συνεχίζω έως σήμερα . 
 
**Από την αγωνία του αγρότη, ως καλλιεργητής καρυδιών , εδώ και 7 χρόνια , στο κτήμα μου , που δημιούργησα με πολλή αγάπη και κόπο,  στην ύπαιθρο των Τρικάλων . 
 
**Από τον συνδικαλιστικό αγώνα , εδώ και 6 χρόνια στο πλευρό των συναδέλφων μου, πάντα με δυνατή φωνή ( γιατι είμαι και βροντόφωνος ) ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νόμου Τρικάλων καθώς και μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
 
Συντοπίτες και συντοπίτισσες 
Είναι γεγονός οτι τόπος μας αλλάζει. 
Γράφει τη δική του ιστορία χωρίς να μας ρωτά, γιατί έχει αυτή τη δύναμη . 
Τη δύναμη να πετά από πάνω του ότι δεν του ταιριάζει, ότι τον ” στεναχωρεί ” .
Αλλάζει τη μορφή του, μεταλλάσεται, ανανεώνεται και επιβιώνει. 
 
Εμείς γράφουμε τη δική μας ιστορία πάνω σ’ αυτόν τον τόπο. 
Κι αυτό το κάνουμε καλύτερα όταν τον γνωρίζουμε αυτόν τον τόπο.
όταν τον ζούμε σε όλες τους τις εκφάνσεις.
Όταν αγαπάμε να ζούμε κοντά του και να αλληλεπιδρουμε μαζί του. 
 
Εγώ τον έζησα και τον ζω καθημερινά αυτόν τον τόπο, σε όλες του τις εκφάνσεις, κι αυτό με ωθεί τώρα να νιώθω έτοιμος να κάνω κάτι γι’ αυτόν. 
Για να το κάνω όμως αυτό χρειάζομαι τη στήριξή σας και τη δύναμη που θα μου δώσει η ψήφος σας. 
 
Μια δύναμη που θα μου δώσει και φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, για να εκπροσωπήσω όλες και όλους εσάς, που ζείτε αυτόν τον τόπο, σαν κι εμένα, σε όλες του τις εκφάνσεις, καλές ή κακές .
Τον αγαπάμε αυτόν τον τόπο !
Τον πονάμε !
Και θέλουμε να είναι πρώτα απ’ όλα 
” Τόπος να ζούμε ” !!! 
και μετά όλα τα άλλα, που σίγουρα είναι πολλά, γιατί είναι τεράστια και η δυναμική του !
 
Θοδωρής Σιακαβάρας 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό 
” ΤΡΙΚΑΛΑ, τόπος να ζούμε ” !!!
και υποψήφιο 
Δήμαρχο Τρικκαίων τον Γιώργο Ηλιάδη