Θοδωρής Γκόλιας: Ο Τρικαλινός τεχνίτης-οργανοποιός που κάνει το «ξύλο» να κελαηδάει

Ένας από τους καλύτερους, γνωστότερους και πιο περιζήτητους κατασκευαστές έγχορδων μουσικών οργάνων και κυρίως μπουζουκιών στην Ελλάδα, είναι ο Τρικαλινός οργανοποιός Θοδωρής Γκόλιας.

Ο άριστος κα επιδέξιος Τρικαλινός τεχνίτης κατασκευάζει στο εργαστήριο του στα Τρίκαλα, μπουζούκια και άλλα μουσικά όργανα με μοναδική μαεστρία και τέτοιο μεράκι, που τα κάνει κυριολεκτικά να «κελαηδάνε»!

Με μπουζούκια κατασκευής του Θοδωρή Γκόλια έχουν παίξει πολλοί επώνυμοι μπουζουξήδες σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα μπουζούκια του που φημίζονται για την υψηλή τους αισθητική και την τέλεια ακουστικότητα τους, έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία!

Ο ίδιος πέρα από κατασκευαστής, είναι και ένα πεπειραμένος βιρτουόζος σολίστας  του μπουζουκιού και όπως δηλώνει στο trikalaIN.gr «Όλα αυτά τα χρόνια μελετώντας τη μουσική, μελετούσα ταυτόχρονα και το όργανο. Πάντα μου άρεσε να “πειράζω” τα όργανα που έπεφταν στα χέρια μου και να προσπαθώ να τα επιδιορθώσω και να τα βελτιώσω. Ίσως το μόνο κίνητρο που μπορώ να διακρίνω είναι αυτή η περιέργεια και ο θαυμασμός μου για αυτό το όργανο με τον τόσο όμορφο και ιδιαίτερο ήχο».