Θλίψη: «Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Λαρισαίος γλύπτης και ζωγράφος Μίλτος Παπαστεργίου

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Λάρισα ο θάνατος του Λαρισαίου γλύπτη και ζωγράφου, Μίλτου Παπαστεργίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Ο Μίλτος Παπαστεργίου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1953. Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ (1972-1977), με καθηγητή τον Γιάννη Παππά, ενώ φοιτούσε και στο εργαστήριο ζωγραφικής του Νίκου Νικολάου. Συνέχισε τις σπουδές του στην École des Beaux-Arts, στο Παρίσι (1977-1979).

Εργάστηκε μαζί με τον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο στη συντήρηση των γλυπτών στα αετώματα της Ακαδημίας Αθηνών. Σχεδίασε το έπαθλο για το βραβείο Orpheus Award του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles (LAGFF).

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις (Γκαλερί 7, Αίθουσα Τέχνης Έκφραση, Περιτεχνών) και σε πολλές ομαδικές εικαστικές διοργανώσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ερμούπολη).

Έργα του υπάρχουν σε δημόσιους χώρους στο Μετρό της Αθήνας (σε συνεργασία με τη γλύπτρια Θεοδώρα Βουτσινά), στη Λάρισα, στα Χανιά, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές (Συλλογή Θανάση Μιχαηλίδη, Συλλογή Εμφιετζόγλου, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα).

Δικιά του δημιουργία αποτελεί το περίφημο γλυπτό άλογο που δεσπόζει κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

onlarissa.gr