Θα οργώσει την Ελλάδα για την αυτοδυναμία ο Αλέξης Τσίπρας

tsipras e 36

Έχοντας επουλώσει μερικώς τα εσωκομματικά τραύματα από τη ρήξη με την Αριστερή Πλατφόρμα και μετά από ένα διήμερο ανοιχτού διαλόγου, ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας μπαίνουν και επίσημα στην προεκλογική αρένα, έχοντας μπροστά τους 20 μέρες μέχρι τις κάλπες. O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να οργώσει την Ελλάδα και να κυνηγήσει ως το τέλος την αυτοδυναμία.

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμούν θετικά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, καθώς διαψεύσθηκαν οι φόβοι για ηχηρές παρεμβάσεις και νέες αποχωρήσεις που θα επέτειναν την εικόνα διάσπασης του κόμματος που έχει καλλιεργηθεί από τη στρατηγική του Παναγιώτη Λαφαζάνη να αποχωρούν σταδιακά και καθημερινά στελέχη οδεύοντας προς τη Λαϊκή Ενότητα.

Παράλληλα, από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ότι η συσπείρωση που επιτεύχθηκε το διήμερο αυτό μπορεί να θέσει τις βάσεις για την αντεπίθεση του κόμματος στην προεκλογική μάχη, καθώς συνεργάτες του πρωθυπουργού παραδέχονται ότι τα αντίπαλα κόμματα έχουν πάρει ένα μικρό προβάδισμα, έχοντας ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα την προεκλογική τους εκστρατεία.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα προβληματίζονται για το κλείσιμο της ψαλίδας που έχει αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου, εκτιμούν ωστόσο ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 50% σε αντίθεση με αυτή της ΝΔ που βρίσκεται στο 75% μπορεί να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις για να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η δεξαμενή των αναποφάσιστων και οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι, που βάσει των μετρήσεων στην Κουμουνδούρου μπορούν να δώσουν την καθαρή και ισχυρή, όπως επιμένουν, λαϊκή εντολή.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος του κόμματος στις ημέρες που έρχονται αναμένεται να κλιμακώσει περαιτέρω την ρητορική του ενάντια τόσο στη ΝΔ όσο και στον ίδιο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ένα σαφές δείγμα γραφής της πολωτικής ρητορικής που θα ακολουθήσει έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Συνδιάσκεψης, επιτείνοντας το σκληρό εκλογικό δίλημμα για τους πολίτες εάν θα επιλέξουν φυγή προς τα εμπρός με μία νέα πολιτική δύναμη ή θα επιστρέψουν στο φθαρμένο και παλαιό πολιτικό προσωπικό που έφτασε τη χώρα στο σημείο της καταστροφής. «Με ποιους θα συνεργαστούμε, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Με αυτούς που έκρυβαν λίστα Λαγκάρντ, με αυτούς που έπαιρναν το 3% από τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και τα εξοπλιστικά προγράμματ;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το παλιό σύστημα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, «προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό, ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Δεν είμαστε το ίδιο με τη ΝΔ του Μεϊμαράκη και μας φαίνεται αδιανόητο να κυβερνήσουμε μαζί και δεν θα το πράξουμε», είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο λαός θα στείλει βαθιά στην ιστορία το παλιό καθεστώς. «Οι αμαρτίες 40 χρόνων δεν συγκρίνονται με τους επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα αυτό, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην ηγεσία, ταυτίστηκε με σκάνδαλα, με τον αυταρχισμό, με το χρέος, με την φούσκα του χρηματιστηρίου, ενώ ο κ. Μειμαράκης δεν μπορεί να εκφράσει το νέο, καθώς στα νιάτα του, ήταν αρχηγός των Κενταύρων.

Η ΝΔ, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι το πιο μεγάλο πολιτικό εμπόδιο για την πιο μικρή μεταρρύθμιση, πόσο μάλλον για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν διέξοδο στη χώρα.

Πλέον, ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας δώσει το σύνθημα από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης να «οργώσουμε την Ελλάδα για να μην επιτρέψουμε στο παλαιό να επιστρέψει και να εξασφαλίσουμε την ισχυρή λαϊκή εντολή» ξεκινά τις προεκλογικές περιοδείες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα προγραμματίζονται τέσσερις ή πέντε αναλυτικές και θεματικές παρουσιάσεις του νέου κυβερνητικού προγράμματος, όπως καταρτίστηκε και συμφωνήθηκε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στο οποίο προβλέπεται η τήρηση των συμφωνηθέντων που διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά και οι ριζικές μεταρρυθμίσεις «αντίβαρο» προς το μνημόνιο, οι οποίες δεν έρχονται σε αντίθεση με τη συμφωνία, ώστε να διασφαλιστεί το κοινωνικό πρόσημο της Αριστεράς, με καθαρή στόχευση τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

news.gr