Θα επαναληφθεί; Ένας χρόνος απ’ την ΄΄παρέλαση΄΄ του λαού

 

parelasi5-525

 

 

Του Χρήστου Σταμόπουλου

Η 28η Οκτωβρίου θα μείνει αξέχαστη για την πόλη μας. Οργισμένοι οι Τρικαλινοί αρνήθηκαν τα παιδιά τους να παρελάσουν μπροστά στους εκπροσώπους της τρόϊκας και της εθνικής υποτέλειας. Αρνήθηκαν να τιμήσουν τους αγώνες και τις θυσίες του Έθνους μπροστά στους γραικύλους και τους σύγχρονους Τσολάκογλου.

Σύσσωμοι ύψωσαν ένα στεντόρειο και υπερήφανο ΟΧΙ σ’ αυτούς που κατακρεουργούν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, δολοφονούν το μέλλον των παιδιών του και αλυσοδένουν την πατρίδα μας.

Οργισμένα πλήθη λαού έτρεψαν σε άτακτη φυγή τους δήθεν ΄΄επισήμους΄΄ – στην πραγματικότητα εκπροσώπους του μνημονιακού καθεστώτος, ματαίωσαν την παρέλασή τους και προχώρησαν στη δική τους ΄΄παρέλαση΄΄.

Κορυφαία υπήρξε η στιγμή που ομάδα Τρικαλινών πολιτών, προερχόμενων απ’ όλους τους κομματικούς και πολιτικούς χώρους, άνοιξαν πανώ με το σύνθημα «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ – ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, κρατώντας μαύρη σημαία και μεσίστια την ελληνική, αλλά και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΟΧΗ – ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ – ΟΥΣΤ!», ΄΄παρήλασαν΄΄ μέχρι τον Ναό της Μητροπόλεως με τις επιδοκιμασίες, τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα χιλιάδων Τρικαλινών πολιτών.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε την περσινή ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που έλεγε:  

«Η παρέμβαση και η λαϊκή κινητοποίηση στις 28 Οκτωβρίου μπορεί ν’ αποτελέσει σταθμό για τα Τρίκαλα. Ένα ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ, ανεξάρτητα απ’ την κομματική προέλευση του καθένα μας, μπορεί να γιγαντωθεί και να σαρώσει το μνημονιακό μπλοκ στην πόλη μας, και συμβαδίζοντας δυναμικά με το κίνημα ανατροπής των δοσιλογικών κυβερνήσεων και των αλλεπαλλήλων μνημονίων, να συμβάλει στη σωτηρία του λαού και της χώρας.

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Αν δεν τους ανατρέψουμε και τους αφήσουμε να εφαρμόσουν τα μέτρα τους, η χώρα μας θα ζήσει ένα καινούργιο ολοκαύτωμα, ισοδύναμο σε πόνο, αίμα και θάνατο με τη ναζιστική κατοχή που έζησαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Μισό με ένα εκατομμύριο Έλληνες θα πεθάνουν απ’ τα βάρβαρα μέτρα τους!

Όσοι ψήφισαν και στηρίζουν το μνημόνιο και τ’ αλλεπάλληλα νέα μέτρα, είναι απέναντί μας. Είναι οι εχθροί μας. Και ας το ξέρουν: είναι οι ελάχιστοι και είμαστε ο λαός!

Κανένας σεβασμός και πειθαρχία σ’ όσους λεηλατούν τον λαό και τη χώρα για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Καμιά ανοχή σ’ αυτούς που μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο – βορά στον ακόρεστο γερμανικό ιμπεριαλισμό και την αμερικάνικη πλανηταρχία.

Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της τρόϊκας!

Γενική πολιτική ανυπακοή του λαού μέχρι που να πέσουν οι άθλιοι, παίρνοντας μαζί τους τα άθλια μνημόνιά τους! 

Ουστ! στους ανόμους των ανόμων συμφερόντων!

Εμπρός για μια νέα Ελλάδα με νοικοκύρη και αφέντη τον λαό μας. Μια Ελλάδα κυρίαρχη και εθνικά υπερήφανη, ελεύθερη και δημοκρατική, με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Μια Ελλάδα αντάξια της ιστορίας της και των ονείρων μας!»

Ένα χρόνο αργότερα, σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Το μαχαίρι έφτασε ήδη στο κόκκαλο του λαού, και το κόβει!

Μπροστά μας έχουμε την επαπειλούμενη ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, που αν ψηφισθεί θα ολοκληρωθεί η καταστροφή μας. Όσοι επιβιώσουμε θα είμαστε δούλοι και θα ζούμε για ένα κομμάτι ψωμί και χωρίς δικαιώματα!

Αυτή την Ελλάδα θέλουν οι τροϊκανοί, οι τροϊκανόδουλοι και οι – όχι και τόσο κρυφοί! – συνεργάτες τους, οι χρυσαυγίτες. Θέλουν την Ελλάδα της υποδούλωσης και του φασισμού. Θα τους το επιτρέψουμε;

Ως Τρικαλινοί ιδιαίτερα, με τις πλούσιες δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του τόπου μας, όπως έδειξε και το περσυνό παράδειγμα, οφείλουμε εκ νέου ένα στεντόρειο και υπερήφανο ΟΧΙ!

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη Νίκη!