Θ. Γιαννόπουλος: Η σημερινή ΝΔ έχει παρεκκλίνει από τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής

Για το νέο υπό σύσταση πολιτικό φορέα που ιδεολογικά θα βρίσκεται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας και όλες τις πολιτικές εξελίξεις, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο πρώην Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2004-2007) στη κυβέρνηση Καραμανλή, Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής Φθιώτιδας επιβεβαίωσε πως κυοφορείται η σύσταση ενός νέου πολιτικού φορέα, θέλοντάς μ΄αυτό τον τρόπο να καλύψει το κενό που δημιούργησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έχει παρεκκλίνει κατά πολύ από τις ιδεολογικές αρχές που ενέπνευσε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής και υπηρέτησαν όλοι οι επόμενοι αρχηγοί του κόμματος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος «Πράγματι το προηγούμενο διάστημα έγινε μια ευρεία σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το νέο κομματικό φορέα, στην οποία συμμετείχαν πρώην Υπουργοί, Βουλευτές και Ευρωβουλευτές των κυβερνήσεων της ΝΔ και που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο, αφού ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να έχει μέσα την κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικούς και στελέχη που δεν έχουν καμία σχέση πολιτικά με τη ΝΔ. Ο Πρωθυπουργός έφτιαξε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα, προωθώντας μόνο εκείνους που βρίσκονται το στενό του πυρήνα και όλα τα στελέχη που έδωσαν αγώνες για την παράταξη σήμερα είναι εκτός. Η κοινωνία ζητάει τρόπους να εκφραστεί και η δική μας κίνηση προσβλέπει ακριβώς σ΄αυτό. Εμείς απευθυνόμαστε απευθείας στο λαό και σ΄αυτόν λογοδοτούμε».

Μάλιστα ο πρώην Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε πως γίνονται καθημερινές συναντήσεις σε διάφορα μέρη της χώρας και μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον υπό ίδρυση κομματικό φορέα, που θα συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές, όποτε και να τις προκηρύξει η κυβέρνηση, ακόμα και το φθινόπωρο.