Θ. Ευθυμίου: Ακριβότερος φέτος ο οβελίας λόγω της έλλειψης αμνοεριφίων στην αγορά

Ακριβότερος θα πωλείται το φετινό Πάσχα ο οβελίας και στα Τρίκαλα κατά 1 με 1, 5 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του συλλόγου κρεοπωλών νομού Τρικάλων κ. Θοδωρή Ευθυμίου, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου μίλησε σχετικά στην πρωινή εκπομπή του FM 100 Ράδιο Ζυγός ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση, που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου συμβαίνει, καθώς έχει παρατηρηθεί έλλειψη στην αγορά αμνοεριφίων, καθώς μεγάλες ποσότητες τους διοχετεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα στις αγορές της Ευρώπης, λόγω του Πάσχα των καθολικών.

Έτσι το αρνί φέτος στα παραδοσιακά κρεοπωλεία των Τρικάλων θα κυμαίνεται από 9-10 ευρώ το κιλό, ενώ το κατσίκι θα είναι ακριβότερο κατά μισό περίπου ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος των κρεοπωλών Τρικάλων, οι καταναλωτές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προμήθεια του παραδοσιακού οβελία, ενώ οι περισσότεροι σπεύδουν στα κρεοπωλεία της πόλης για να κλείσουν ήδη τις παραγγελίες τους. Αυξημένη είναι η ζήτηση και σε άλλα εδέσματα, με κυριότερα την μαγειρίτσα, το παραδοσιακό κοκορέτσι, αλλά και το χοιρινό κρέας ενόψει του εορτασμού της Πρωτομαγιάς αμέσως μετά το Πάσχα.