Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε 5 λεπτά από την Abbott Laboratories

Η εταιρεία δηλώνει πως θα αρχίσει να παραδίδει 50.000 τη μέρα από την Τετάρτη. Είναι φορητά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε υποδομή υγείας.

Τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού που μπορεί να βρει σε μόλις πέντε λεπτά αν κάποιος είναι «θετικός» αποκαλύπτει η Abbott Laboratories. To τεστ είναι φορητό και τόσο μικρό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε δομή υγείας. Μάλιστα όπως είπε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, θα διατίθενται 50.000 τεστ την ημέρα, ξεκινώντας από την 1η Απριλίου.

Κατά τον John Frels, το μοριακό τεστ ψάχνει για ίχνη γονιδιωμάτων του κορωνοϊού που σε περιπτώσεις που είναι παρόντα σε μεγάλα επίπεδα μπορούν να εντοπιστούν σε πέντε λεπτά. Πλήρης έλεγχος για να βγει το αποτέλεσμα μπορεί να απαιτήσει έως 13 λεπτά, προσέθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

«Αυτό θα προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για τους ιατρούς πρώτης γραμμής, αυτούς που πρέπει να διαγνώσουν πολλά κρούσματα και θα καλύψει το κενό στα τεστ», συμπλήρωσε. «Μια κλινική θα είναι σε θέση να βγάλει το αποτέλεσμα γρήγορα, ενώ ο ασθενής περιμένει».

Ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, αλλά η εταιρεία δουλεύει με τους πελάτες της και την κυβέρνηση Τραμπ για να εξασφαλίσει ότι οι πρώτες παρτίδες θα πάνε εκεί που χρειάζονται περισσότερο.

Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν ριχτεί στη μάχη. Η Henry Schein ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει κατασκευάσει τεστ αντισωμάτων που εξετάζει το κατά πόσο το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπου έχει καταφέρει να νικήσει τον ιό.

euro2day.gr