Τέσσερις υπουργοί βρέθηκαν ταυτοχρόνως στη Νέα Υόρκη

 222344

Τέσσερις υπουργοί βρέθηκαν ταυτοχρόνως στη Νέα Υόρκη για να προωθήσουν επενδύσεις.

Δεν γνωρίζω αν αυτό άρεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρέθηκαν στο πιο δύσκολο σημείο τους και η κυβέρνηση ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά γνωρίζω ότι και οι τέσσερις (ενώ πήγαν για τον ίδιο σκοπό) ούτε καν συντονίστηκαν μεταξύ τους.

Ετσι, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασ. Παπαγεωργίου έμειναν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία και συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη μόνον μία φορά, στο γεύμα που τους παρέθεσαν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» οι ομογενείς.

Και εκεί μεταξύ ενός καλοψημένου και ενός medium to well steak αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το θέμα όμως είναι τι τους ρωτούσαν οι υποψήφιοι επενδυτές. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη ο  κ. Σκρέκας λέει ότι έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά ζητούσαν να μάθουν για τις πιθανότητες σταθερότητας που θα έχει η χώρα.

Δεν τους ενδιέφερε ποιος κυβερνά ή ποιος θα κυβερνήσει, απλώς να υπάρξει σταθερότητα για να μπορέσουν να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Κουβέντα δεν έγινε ούτε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε για εκλογές, ούτε βεβαίως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Οι επενδυτές δεν ρώτησαν απολύτως τίποτα.

.