Τέλος οι χρεώσεις περιαγωγής εντός ΕΕ

Όσοι ταξιδεύουν εντός της ΕΕ πλέον δεν θα πληρώνουν επιπλέον χρεώσεις για κλήσεις, μηνύματα και σερφάρισμα!

Η ημέρα εφαρμογής της απόφασης της Κομισιόν έφτασε. Την Πέμπτη 15 Ιουνίου καταργούνται τα τέλη περιαγωγής εντός της ΕΕ.

Από εκείνη την μέρα και έπειτα, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται από χώρα σε χώρα χωρίς να χρεώνονται επιπλέον για τις κλήσεις, τα SMS και την περιήγηση στο Ίντερνετ.

Συγκεκριμένα, θα χρεώνονται μονάχα με βάση της εγχώριες τιμές μέσα από το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας στο οποίο και είναι συνδρομητές.

Το μόνο που έχει να κάνει ο καταναλωτής είναι να ελέγχει τι υπόλοιπο έχει πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Για το λόγο αυτό καλό θα είναι ο καταναλωτής να ελέγχει το υπόλοιπο του χρόνου του πριν ταξιδέψει αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό.

Εάν κάποιος μετακομίσει και εγκατασταθεί μόνιμα σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα σύμβαση με τοπικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο και, στη συνέχεια, θα απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα, όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό εντός ΕΕ.

Για να αποφύγει τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς, έχει τεθεί ανώτατο όριο όσον αφορά τον όγκο των δεδομένων που μπορεί ο καταναλωτής να «κατεβάσει » από το κινητό ανά τον κόσμο: 50 ευρώ (ή το αντίστοιχο ποσό σε άλλο νόμισμα), εκτός αν έχει συμφωνήσει διαφορετικό όριο με τον πάροχό του.

Θα λαμβάνει, επίσης, προειδοποίηση, όταν φθάνει στο 80% του ορίου που έχει συμφωνήσει.

Οι χώρες όπου εφαρμόζονται οι κανόνες περιαγωγής είναι τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ ενώ, μετά τις 15 Ιουνίου, Θα εφαρμοστούν ΚΑΙ σε Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.

neolaia.gr