Τελευταίες ετοιμασίες για τον 11ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα

 

Η μεγάλη αθλητική γιορτή πλησιάζει για τα Τρίκαλα. Ο 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα –Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου 2018. Με νέο ρεκόρ συμμετοχών, η πιο γρήγορη και βατή για όλους διαδρομή ημιμαραθωνίου στην Ελλάδα, πρωτοστατεί στην ανοιξιάτικη αθλητική διάθεση. Με πλήρη οργάνωση, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Τρικκαίων, που αγκαλιάζει και φέτος τη διοργάνωση, αλλά και τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας, ετοιμάζεται για τον αγώνα – σταθμό για το καλεντάρι.

Ο ημιμαραθώνιος, διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του δρομέα Θανάση Σταμόπουλου και συγκεντρώνει χιλιάδες  δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και πολλούς πρωταθλητές. Παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στη διαφημιστική προβολή των εταιριών και επιχειρήσεων που χορηγούν τη διοργάνωση.

Ο τερματισμός βρίσκεται σε 21,1χλμ (με μήκος διαδρομής πιστοποιημένο από την AIMS) στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

Στην κεντρική πλατεία Τρικάλων διεξάγεται παράλληλα Αγώνας Δρόμου 5K, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε έναν αγώνα δρόμου. Μάλιστα φέτος, η ομάδα LifeWalkers προσκάλεσε περισσότερους τρικαλινούς μνα μετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα, απλώς… περπατώντας, ώστε να δοθεί το μήνυμα της άθλησης.

Παράλληλα στο κέντρο της πόλης διεξάγεται και ο Παιδικός Αγώνας 1K, για παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών προσφέροντας την ευκαιρία στους μικρότερους να έρθουν σε επαφή με την άσκηση και τη χαρά της συμμετοχής.

Οι αριθμοί της διοργάνωσης

3.000  συνολικά οι συμμετέχοντες

21.097 μ. η απόσταση

11η χρονιά διεξαγωγής

5 χλμ. εντός πόλης

6 ομάδες εθελοντών

1000 συμμετοχές στον αγώνα 5 χλμ. (ρεκόρ)

2 πιστοποιήσεις (απόστασης και χρονομέτρησης)

Πρόγραμμα Διοργάνωσης

Ημιμαραθώνιος 21K

Εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία Καλαμπάκας.

Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 21.097 μέτρα (επίσημη μέτρηση από την AIMS), με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό τα Τρίκαλα, σε ασφάλτινο δρόμο και με κλίση ελαφρώς κατηφορική.

Αγώνας Δρόμου 5K

Εκκίνηση στις 10:00 π.μ από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Οι δρομείς ξεκινούν από την κεντρική πλατεία Τρικάλων και αφού κατευθυνθούν προς την Καλαμπάκα, κάνουν αναστροφή και τερματίζουν στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

Παιδικός Αγώνας 1K

Εκκίνηση στις 9:45 π.μ. από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Τα παιδιά ηλικίας 9 έως και 14 ετών ξεκινούν από την κεντρική πλατεία Τρικάλων και διανύοντας μία απόσταση 1 km τερματίζουν πάλι πίσω εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν.

Απονομές

10:45 – 10:50
Βράβευση νικητών/τριών Αγώνα Δρόμου 5K.

12:00 – 12:30
Βράβευση νικητών/τριών Ημιμαραθώνιου 21,1 χλμ και όλων των κατηγοριών.

Έκθεση Αγώνα

10:00 – 19:00
Η έκθεση της διοργάνωσης πραγματοποιείται το Σάββατο παραμονή του αγώνα στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, ενώ στον ίδιο χώρο της έκθεσης λειτουργεί και το κέντρο παράδοσης των αριθμών και του απαραίτητου υλικού και αναμνηστικών του αγώνα (Bibs, μπλουζάκια, κτλ).

Περισσότερα στην ιστοσελίδα https://www.trikalahalfmarathon.org/