«Ταξίδι» στο ηλιακό μας σύστημα για το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων στο μουσείο Τσιτσάνη

Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα που φιλοξενήσαμε τον καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Νίκο Στεργιούλα, ο οποίος μας ταξίδεψε με έναν εξαιρετικό τρόπο στο Ηλιακό μας σύστημα και πέρα από αυτό. Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα επίσης να συνομιλήσουν μαζί του και να του απευθύνουν ερωτήσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Είμαστε όμως ακόμα πιο χαρούμενοι γιατί η σημερινή εκδήλωση είναι μόνο η αρχή καθότι εγκαινιάσαμε τη συνεργασία του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου με το Εργαστήριο Αστρονομίας του ΑΠΘ του οποίου διευθυντής είναι ο κ. Στεργιούλας. Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία ένα πλήθος εκδηλώσεων που δε θα αφορούν μόνο το σχολείο μας αλλά και όλο το Τρικαλινό κοινό, καθότι πρόθεση μας είναι να είμαστε ένα ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη για τη καθοριστική τους βοήθεια ώστε να προχωρήσουμε σε αυτή τη συνεργασία.

Ευχαριστούμε τέλος, last but not least τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τον υπεύθυνο Σχολικών δραστηριοτήτων Δημήτρη Θεοχάρη για την βοήθεια ώστε να στήσουμε την εκδήλωση.

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν γιατί τα καλύτερα έρχονται!

 

Θανάσης Σπανιάς- Εκπαιδευτικός