Ταρτάκια με μασκαρπόνε και γλυκό κουταλιού νεράντζι

Υλικά

  • 1 συσκευασία Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη, 800 γρ.
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 3 αυγά
  • 2 – 3 σταγόνες πορτοκαλέλαιο (προαιρετικά)
  • 1 βάζο γλυκό του κουταλιού νεράντζι
  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα

 

Διαδικασία

Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια (περίπου 8 εκ. x 8 εκ.). Βουτυρώνετε μία (ή δύο) φόρμα για μάφιν και καλύπτετε τις τρύπες με τη σφολιάτα. Πιέζετε τη ζύμη με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ρίχνετε φασόλια. Ψήνετε για 6 – 7 λεπτά. Αφαιρείτε τα φασόλια και το αλουμινόχαρτο προσεκτικά.

Χτυπάτε τα αυγά με το μασκαρπόνε και το πορτοκαλέλαιο μέχρι να αφρατέψουν. Γεμίζετε τα ταρτάκια στα 2/3 τους. Πασπαλίζετε τη ζύμη με ζάχαρη άχνη και ψήνετε για 10 – 15 λεπτά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γαρνίρετε με μία κουταλιά του γλυκού νεράντζι. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

gastronomos.gr