Ταρτάκια με κρέμα σταφίδας

Aυτά τα πολύ νόστιμα ταρτάκια, που βάζουν μια γλυκιά πινελιά πλάι σε μια αχνιστή κούπα καφέ ή σε ένα αρωματικό φλιτζάνι τσάι, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Πάρτε ένα φύλλο ζύμης κουρού, ένα κουπ πατ και τις ειδικές φόρμες και ξεκινήστε. Σε λιγότερο από μισή ώρα θα είναι έτοιμα.

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 125 γρ. μέλι
  • 100 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Ανοίξτε το φύλλο στον πάγκο εργασίας και με ένα κουπ πατ κόψτε 12 δίσκους διαμέτρου 5 εκατοστών. Απλώστε τους δίσκους ζύμης σε φόρμες για ατομικά ταρτάκια ή σε μια φόρμα με θήκες για μάφινς.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο με τα αυγά και προσθέστε το μέλι, την ακατέργαστη ζάχαρη, τη βανίλια και τις σταφίδες.
  3. Μοιράστε το μείγμα στα ταρτάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 20 λεπτά.

ethnos.gr