Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

Mε επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25/2/2018, τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή»πουδιοργανώνουνηΕλληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Τρικάλων σε συνεργασία με το Μουσείο Καραθεοδωρή Δήμου Κομοτηνής και τον Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Τρικκαίων,κ.Παπαστεργίου Δημήτριος, οι αντιδήμαρχοι κ. Αναστάσιου Άκης και κα. ΜητσιάδηΒασιλένα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μπουλούμπασης Χρήστος,ο σχολικός σύμβουλος μαθηματικών, κ. Ντρίζος Δημήτριος, διευθυντές σχολείων, καθηγητές, δάσκαλοι, άγημα από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών αλλά και πλήθος πολίτων και μαθητών.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία  του πρόεδρου κ Κεφάλα Ιωάννη ακολούθησαν  χαιρετισμοί από τους παραβρισκόμενους προσκεκλημένους. Χαιρετισμό  επίσης απεύθυνε ο κ. ΛιπορδέζηςΑθ. που είναι ένας από τους ιδρυτές του μουσείου της Κομοτηνής. Ακολούθησε ομιλία από την Μουσειολόγο/Μουσειοπαιδαγωγόκ. Χαρά Μαρκουλάκη που είναι υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Καραθεοδωρή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η βράβευση των διακριθέντωνέργων του τοπικού διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε το παράρτημά μας καθώς και οι απονομές τιμητικών διπλωμάτων συμμετοχής.

Τέλος, έγινε περιήγηση στην έκθεση από την κυρία Χαρά Μαρκουλάκη.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Τσιτσάνηκαι θα είναι ανοικτή για το κοινό  έως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 9:30 έως τις 13:30 για τον πρωινό κύκλο και 19:00 με 21:00 για τον απογευματινό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως Έλληνες Μαθηματικούς του 20ού αιώνα. Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται γνήσια αντίγραφα φωτογραφιών και επιστολών του Έλληνα Μαθηματικού με διακεκριμένους επιστήμονες της εποχής του, μεταξύ αυτών και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.