Τα Τρίκαλα στον πυρήνα των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030

Εκδήλωση για την συμμετοχή των Τρικάλων στην πρωτοβουλία της ΕΕ για την δημιουργία 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο χώρο του θεάτρου «Μηχανουργείο» στο μύλο Ματσόπουλου.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημνήτρης Παπαστεργίου « Νομίζω πως είναι η πιο σημαντική πρωτοβουλία που παίρνουμε τα τελευταία χρόνια, παρότι δεν θα είναι η πιο δημοφιλής.

Τα Τρίκαλα, μαζί με άλλες 4 ελληνικές πόλεις, ετοιμαζόμαστε για την συμμετοχή μας στο «100 Climate Neutral Cities by 2030», την πρωτοβουλία της ΕΕ για την δημιουργία 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Η προσπάθεια αφορά μία ολιστική προσέγγιση των πόλεων μας σε σχέση με την παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας, τα απορρίμματα, συνολικά τον τρόπο που δομούμε τις πόλεις μας και ζούμε σε αυτές.

Στην προσπάθεια αυτή ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας. Είχαμε τη χαρά να πάρουμε ιδέες και γνώση από τη φανταστική Μαρία Βασιλάκου, πρ. Αντιδήμαρχο της Βιέννης, μέλος της Επιτροπής Σοφών για τη συγκεκριμένη αποστολή.

Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε στον προορισμό, δεν είναι εύκολο σε μία Ευρώπη που μας έχει αφήσει χρόνια πίσω, όμως το ταξίδι και μόνο αξίζει. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές».