Τα Τρίκαλα ανάμεσα στις 10 περιοχές πανελλαδικά με αυξημένο φορτίο κρουσμάτων

Προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο της κυβέρνησης και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας, για το γεγονός πως 6 περιοχές βρίσκονται ακόμα στο «κόκκινο», παρά το γενικευμένο lockdown ένα μήνα τώρα. Επίσης προβληματισμός επικρατεί και για το γεγονός πως 10 ακόμη περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Τρίκαλα, παραμένουν ακόμα με υψηλό φορτίο κρουσμάτων.

Αυτό τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου για την πανδημία, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάςκαι ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», ιδιαίτερα όμως για έξι περιοχές που δεν παρουσιάζεται μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και του επιδημιολογικού φορτίου, με τον κύριο όγκο των νέων περιπτώσεων να μετατοπίζεται από τις πόλεις, στα χωριά.

Οι 6 περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι οι: Ξάνθη, Πέλλα, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα εντοπίζονται τα δύο στα τρία ενεργά κρούσματα.

Σε αυτές τις περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί και παρουσιάζουν σταθερό αριθμό κρουσμάτων και δεν μειώνονται, σε αντίθεση με άλλες περιοχές. Ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές, τα κρούσματα παρουσιάζονται στα χωριά.

Οι 10 περιοχές, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες εξακολουθούν να παρουσιάζουν υψηλό φορτίο κρουσμάτων είναι οι:
Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καβάλα.

Αναλύοντας τα ανωτέρω δεδομένα, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως εκτός από την Μακεδονία και η Θεσσαλία βρίσκεται πολύ ψηλά σε κρούσματα, αφού και οι 4 νομοί της βρίσκονται στις παραπάνω κατηγορίες.