Τα θαλασσινά καταπολεμούν το Αλτσχάιμερ;

Με τη νόσο του Αλτσχάιμερ να απειλεί όλο και περισσότερους ηλικιωμένους, οι επιστήμονες ερευνούν τρόπους αντιμετώπισής της ίσως και μέσω της διατροφής. Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Rush, αποκάλυψε πως όσοι ηλικιωμένοι κατανάλωναν περισσότερα θαλασσινά, είχαν μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Αλτσχάιμερ.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τους ηλικιωμένους κατοίκους του Σικάγο και παράλληλα έψαξαν τις αυτοψίες όσων είχαν πεθάνει μερικά χρόνια πριν και στους οποίους είχε γίνει αυτοψία εγκεφάλου καθώς και το διαιτολόγιό τους που ανακάλυψαν μέσα από τα ιατρικά αρχεία.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ανακάλυψαν πως όσοι κατανάλωναν θαλασσινά μία ή και παραπάνω φορές την εβδομάδα, είχαν ελάχιστες έως καθόλου ενδείξεις Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλό τους. Εντυπωσιακά ήταν και τα ευρήματα σχετικά με όσους κουβαλούσαν την γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ, αλλά χάρη στην συχνή κατανάλωση θαλασσινών, δεν είχαν εκδηλώσει την ασθένεια.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης θαλασσινών στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ, δεν ήταν τα ίδια όσον αφορά και στα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο.

itrofi.gr