Ίδρυση oμάδας Ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στα Τρίκαλα

 

Οι ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στα Τρίκαλα διοργανώνουν την 1η ημερίδα τους με θέμα: «Το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη»

 Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018, 12.00 μ.μ.

«Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη»

 Ομιλητές

Φωτεινή Αναστασίου, Δρ. Γλωσσολογίας, Συντονίστρια δικτύου «PES Activists Τρίκαλα»

Παναγιώτης Βλάχος, μέλος Π.Σ. «Το Ποτάμι», επικεφαλής πολιτικής κίνησης «Μπροστά»

Αλέξανδρος Καρύδης, δικηγόρος, Συντονιστής «PES Activists Ελλάδας»

Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάτσου

Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός, μέλος Κ.Σ. ΔΗ.ΣΥ.

Γιώργος Σιακαντάρης, Δρ. Κοινωνιολογίας, πρώην Επιστημονικός Διευθυντής Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ.

Οι πολιτικοί ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος μετά από την ίδρυση δέκα περιφερειακών ομάδων μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ιδρύουν ομάδα και στα Τρίκαλα.  Οι PES Activists- Trikala αποτελούν την νέα προσθήκη στην μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που αριθμούν ήδη πάνω από 200 ομάδες σε όλη την Ευρώπη με χιλιάδες ενεργών μελών που διέπονται από τις αρχές και τις αξίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού.

Ο σκοπός των πολιτικών ακτιβιστών του  PES είναι διττός. Σκοπεύουν στην μεταφορά και την επικοινωνία των πολιτικών πρωτοβουλιών του PES στην τοπική κοινωνία αλλά και στην διάδοση των αρχών και των αξιών της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ενώ ταυτόχρονα μέσα από την κοινωνική συμμετοχή τους μεταφέρουν τα προβλήματα, τις ανησυχίες αλλά και τις προτάσεις των πολιτών στις Βρυξέλλες συνδέοντας τον πολίτη με την πολιτική παραγωγική διαδικασία.

Η δράση των PES Activists απλώνεται σε ένα ευρύ πεδίο πολιτικού ακτιβισμού από την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών γα τοπικά θέματα, όπως εκδηλώσεις δράσεις δρόμου ενημέρωσης και συμμετοχής, έως τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές και διεθνείς καμπάνιες για την υπεράσπιση του αγώνα μας για μια δίκαιη κοινωνική και δημοκρατική Ένωση.

Βασικοί τομείς δράσης είναι η ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών, η δίκαιη και αξιοπρεπής εργασία, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η περιβαλλοντική συνείδηση, η διαγενεακή δικαιοσύνη και η ανάπτυξη μιας Ένωσης της αλληλεγγύης που θα προστατεύει και θα προάγει τον άνθρωπο και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 Φωτεινή Αναστασίου,

Συντονίστρια PES Activists – Τρίκαλα

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση να αναλάβω την ευθύνη της ίδρυσης και του Συντονισμού της ομάδας των PES Activists στα Τρίκαλα. Η παρουσία των PES Activists στην Ελλάδα ενισχύει τις αξίες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στοχεύοντας στην διαρκή διεκδίκηση προοδευτικών λύσεων, στην επίτευξη συναινέσεων καθώς και στην προσπάθεια ανανέωσης της πολιτικής. Κατά την διάρκεια των δράσεων και των παρεμβάσεων των Pes Activists – Trikala θα επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα πεδίο γόνιμης συνάντησης πολιτών που πιστεύουν στην σοσιαλδημοκρατία και έχουν σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Σύντομα θα γνωστοποιηθούν οι πρώτες μας δράσεις και θα καλέσουμε τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν.»

 

Θοδωρής Δουλουμπέκης,

Εθνικός Συντονιστής PES Greece

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους από τα Τρίκαλα στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα ελλήνων σοσιαλιστών και δημοκρατών.  Μαζί τους ο αγώνας μας για μια δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη, ο αγώνας μας για την Ελλάδα της δημιουργίας, της οικονομίας που θα δουλεύει για όλους, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Ελλάδας των πραγματικών ανθρώπων που θα μπορούν να ονειρεύονται, να συμμετέχουν και να δημιουργούν αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Πάντα με σεβασμό στην αξία της συντροφικότητας, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί για την αξιακή ανανέωση της ελληνικής και ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, για ένα νέο πολιτικό πλαίσιο βασισμένο στην κοινή μας ιδεολογία και στις πολιτικές κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.»

 

  • Γίνετε μέλη της Ομάδας “PES Activists – Trikala”:

http://www.socialdemocrats.gr/index.php/pesregister/

  • Ακολουθείτε τις δράσεις των “PES Activists –Trikala”:

https://www.facebook.com/pesTRIKALA/

  • Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους PES Activists: www.socialdemocrats.gr και γίνετε συμμέτοχοι στο ΟΙΣΤΡΟΣ think tank όπου μπορείτε να συμμετέχετε στις θεματικές ομάδες εργασίας του PES.