Τα σημεία του σπιτιού με την περισσότερη σκόνη

Όσο συχνά και αν καθαρίζουμε το σπίτι μας, κάποιες φορές η σκόνη βρίσκεται σε σημεία που μπορεί να μην φανταζόμαστε.

Αυτό που χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας είναι να κάνουμε συντονισμένες κινήσεις ώστε σε λίγο χρόνο να καθαρίζουμε τα σημεία που συγκεντρώνεται η σκόνη και να είναι το σπίτι πάντα αστραφτερό.

Δείτε τα τρία σημεία του σπιτιού με την περισσότερη σκόνη…

Περβάζια παραθύρων

Πρόκειται για ένα από τα σημεία που γεμίζουν συνεχώς σκόνη και γι’ αυτό θα πρέπει αρχικά να τα καθαρίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Για καλύτερο καθάρισμα, μπορούμε να κάνουμε το εξής: Βουτάμε ένα καθαρό πανί σε ένα μείγμα απορρυπαντικού πιάτων και νερού και περνάμε με αυτό όλο το περβάζι επιμένοντας στις γωνίες.

Βιβλιοθήκες

Δεν είναι απαραίτητο να κατεβάζουμε κάθε φορά όλα τα βιβλία για να απομακρύουμε τη σκόνη. Ένα πανί με μικροϊνες θα δώσει τη λύση για να ξεσκονίσουμε τις επιφάνειες και τα βιβλία από πάνω. Μια φορά στο τόσο μποορύμε να απομακρύνουμε τα βιβλία και να καθαρίζουμε τα ράφια με νερό και απορυπαντικό πιάτων.  Στη συνέχεια περνάμε τις επιφάνειες με ένα καθαρό πανί.

Χαλιά

Μία φορά το μήνα όλα τα χαλιά του σπιτιού χρειάζονται ένα καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα. Τα μικρά χαλάκια ωστόσο μπορούμε να τα τινάζουμε κάθε τόσο και να τα χτυπάμε ώστε να φύγει η πολλή σκόνη.

 

baby.gr