Τα πολλά «ανοιχτά μέτωπα» προκαλούν «πονοκέφαλο» στο Θοδωρή Αλέκο

Αλλαγές στις θέσεις των Αντιδημάρχων επίκεινται τις επόμενες ημέρες για την δημοτική αρχή Μετεώρων, κάτι που καλείται να διαχειριστεί με ιδιαίτερη «μαεστρία» ο Δήμαρχος Θοδωρής Αλέκος, ο οποίος καλείται να…ακροβατήσει σε τεντωμένο σχοινί, στην προσπάθεια του να τηρήσει ίσες αποστάσεις και τις ισορροπίες εντός της δημοτικής του ομάδας.

Τα ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί εντός του συνδυασμού που ηγείται ο Δήμαρχος είναι μεγάλα και ένας θεός ξέρει πως και αν καταφέρει να τα κλείσει «αναίμακτα» πολιτικά.

Καταρχήν έχουμε την περίπτωση του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρη Παπαχρήστου, τον οποίο απέπεμψε από την θέση του ο ίδιος ο Δήμαρχος. Ίσως στις επόμενες εκλογές ο Παπαχρήστος τεθεί απέναντι στον Αλέκο, διεκδικώντας κι εκείνος τον δημαρχιακό θώκο. Από εκεί και πέρα υπάρχει η περίπτωση του Αντιδημάρχου Στέφανου Θεοχάρη, ο οποίος διαφώνησε από την πολιτική της δημοτικής αρχής, υπέβαλλε την παραίτηση του και οδεύει προς τον συνδυασμό του Λευτέρη Αβραμόπουλο. Έχουμε επίσης την περίπτωση του Αντιδημάρχου Αντώνη Τούλα, που δήλωσε ευθαρσώς σε ραδιοφωνική εκπομπή πως στις επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να ξανακατεβεί με τον Συνδυασμό του Θοδωρή Αλέκου. Τέλος χολωμένος με την όλη πορεία της διοίκησης του δήμου φαίνεται να είναι και ο Χρήστος Μαλακασιώτης, ο οποίος ήταν από τα πρώτα στελέχη που προσέφεραν απλόχερα την στήριξη τους στο νυν Δήμαρχο Μετεώρων.

Και σαν αν μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε τώρα και η περίπτωση της..κούκλας Αμάλ, που ο Δήμαρχος σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, την θεώρησαν ανεπιθύμητη στο Δήμο Μετεώρων, προκαλώντας την δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας κόσμου.

Όλα αυτά βέβαια δεν «αγγίζουν» καν τον Θοδωρή Αλέκο, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του στο δήμο συνεχίζουν να πιστεύουν στο έργο που έχει παραχθεί και να το υποστηρίζουν. Μάλιστα είναι πολύ αισιόδοξος ότι αυτός θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής στις εκλογές του 2023. Δεν ξέρουμε αν ο χρόνος τον δικαιώσει για τις επιλογές του, τούτη την ώρα όμως ο Δήμαρχος Μετεώρων φαίνεται να είναι με την πλάτη στο τοίχο. Πάντως επειδή ο ίδιος και έξυπνος είναι και ικανός, να δούμε πως θα καταφέρει να αντιστρέψει το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στην ομάδα της πλειοψηφίας του δήμου.