Τα οφέλη από την τακτική γυμναστική-άσκηση

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε…! Αξίζει να χαρίσετε στον εαυτό σας τα οφέλη ενός φυσικού δραστήριου τρόπου ζωής. Τα πρώτα βήματα ίσως είναι τα πιο δύσκολα, αλλά είναι τα πιο σημαντικά.
Η άσκηση εκτός από το γυμνασμένο και σφριγηλό σώμα που σας προσφέρει, έχει σημαντικά οφέλη και στην υγεία σας.

Τα οφέλη από την τακτική γυμναστική-άσκηση είναι:

Μειωμένος κίνδυνος ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου
Μειωμένος κίνδυνος πιθανότητας προσβολής από σακχαρώδη διαβήτη
Υψηλά επίπεδα καλής χοληστερόλης HDL στο αίμα
Καλύτερη υγεία οστών και μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης οστεοπόρωσης
Ευέλικτες αρθρώσεις
Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα
Αυξημένη πνευματική ικανότητα
Λιγότεροι πονοκέφαλοι
Καλύτερη ποιότητα ύπνου
Το είδος της άσκησης που θα επιλέξετε εξαρτάται από τις υπάρχουσες δυνατότητες, τον διαθέσιμο χρόνο και τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα από την άσκηση, είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί ένας τύπος που να μας ευχαριστεί.
Στις μέρες μας, υπάρχει μεγάλη ποικιλία, όχι μόνο σε γυμναστήρια και γκρουπ γυμναστικής, αλλά και στις γυναίκες που επιθυμούν την γυμναστική στο σπίτι τους, είτε με τη βοήθεια προσωπικού γυμναστή είτε με την αγορά video, dvd, κλπ.
Έρευνες δείχνουν, ότι όποια άσκηση συμπεριλαμβάνει άρση βαρών, μπορεί να καθυστερήσει την απώλεια μάζας οστών και μυϊκού ιστού με τη πάροδο του χρόνου. Οι ασκήσεις αυτές, μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση των επιπέδου ζαχάρου από το αίμα στο μυϊκό ιστό, το οποίο επρόκειτο να μεταβολιστεί.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των κινδύνων προσβολής από διαβήτη και τη μείωση των καρδιαγγειακών ασθενειών.
Από την άλλη, οι λιγότερο αυστηρές και παραδοσιακές μορφές γυμναστικής, όπως είναι το βάδισμα και το κολύμπι, προσφέρουν μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση, και διατηρούν το σώμα ευέλικτο και γυμνασμένο.

Υπερβολή άσκηση
Ένα μόλις μικρό ποσοστό γυναικών, γυμνάζετε καθημερινά και αισθάνεται ενοχές αν χάσει μια μέρα από τη γυμναστική τους. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί οι γυναίκες επιθυμούν να έλκουν με την ομορφιά τους το αντίθετο φύλο. Κάποιες, επειδή έχουν ριζωμένες ανασφάλειες, σε ότι αφορά το σώμα τους, επιδίδονται σε υποχρεωτικά προγράμματα γυμναστικής.

Αν έχεις εθιστεί στη γυμναστική, μπορεί να σου δημιουργηθεί ο φόβος, ότι αν σταματήσεις, έστω και για λίγο, η επιδερμίδα θα γίνεται πλαδαρή και παχιά. Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Ακόμα και οι αθλητές, κάνουν διαλείμματα, όπου είτε ασκούνται ελαφρά, είτε καθόλου.
Αν γίνεις υπερβολική με τη γυμναστική, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα. Παρατηρούνται αρκετά συχνά αλλαγές στη διάθεση και την όρεξη για φαγητό, ευαισθησία στο κρύο και τους τραυματισμούς, δεδομένου ότι η έντονη φυσική δραστηριότητα, μπορεί να εξασθενήσει την ακεραιότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Αν θεωρείς ότι γυμνάζεσαι υπερβολικά, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις το πόσο σωματικά υγιής είσαι.
Αν πιστεύεις ότι η ανάγκη για άσκηση, είναι πιεστική, ή ότι συνοδεύεται από ανησυχία και κατάπτωση, τότε απαραίτητη είναι η συμβολή ιατρού. Ο εθισμός στη γυμναστική πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, όπως και κάθε άλλη μορφής υποχρεωτική συμπεριφορά.

Διατηρηθείτε υγιής: Η άσκηση, όχι μόνο αυξάνει τη φυσική ευεξία και την αντίσταση σε ασθένειες, μπορεί ακόμα να βελτιώσει και τη διάθεσή μας.

iator.gr