Τα μυστικά για να χορτάσει ύπνο το μωρό

Ο ύπνος δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση για όλα τα μωρά. Γιατί μπορεί να υπάρχουν τα μωράκια εκείνα που το έχουν στο «τσεπάκι» τους, όμως υπάρχουν κι εκείνα που δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Και οι γονείς ψάχνουν να βρούνε τρόπους και λύσεις για να κάνουν εύκολη την υπόθεση ύπνου και το μωράκι τους να χορτάσει ύπνο.

Δείτε, λοιπόν παρακάτω κάποια βασικά μυστικά/συμβουλές για να τα καταφέρετε.

Ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα που θα κοιμάται το μωρό. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αν δεν τηρείτε το ωράριο και την ώρα που έχετε ορίσει, το μωρό θα είναι ανήσυχο, θα έχει γκρίνια και θα είναι πιο δύσκολο να κοιμηθεί.

Απαραίτητη η ρουτίνα ύπνου. Σίγουρα θα το έχετε ακούσει ξανά, αφού πρόκειται για το πιο σημαντικό μυστικό. Ορίστε ποια θα είναι η ρουτίνα που θα ακολουθείτε πιστά και δεν θα ξεφεύγετε από αυτήν, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ή για σημαντικό λόγο.

Χαμηλώστε το φως στο δωμάτιό του, καθώς το σκοτάδι, βοηθάει στον ήσυχο ύπνο αφού ενεργοποιεί την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου (της μελατονίνης).

Δώστε του να πάρει στην αγκαλιά του το αγαπημένο του παιχνίδι, όπως π.χ. ένα λούτρινο ζωάκι. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κοιμηθεί ήρεμα και ήσυχα!

baby.gr