Τα κοινά συμφέροντα της Δυτικής Θεσσαλίας

gefyra 2015

Οι δυο νομοί της Δυτικής Θεσσαλίας, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα θα μπορούσαν και ίσως πρέπει κάποια στιγμή να ενοποιηθούν γιατί τα συμφέροντά τους είναι κοινά.

Ξέρουμε πάρα πολλούς Τρικαλινούς που δουλεύουν στην Καρδίτσα και το αντίθετο και καθημερινά πηγαινοέρχονται. Ξέρουμε πάρα πολλούς Τρικαλινούς και Καρδιτσιώτες που έχουν δεσμούς αίματος. Ρωτήστε γύρω σας και θα δείτε ότι κάθε οικογένεια με κάποιο τρόπο, έχει σχέση με τον άλλο νομό, ή έχει καταγωγή απ’ αυτόν.

Πολλοί Τρικαλινοί πηγαίνουν στην Καρδίτσα, έστω για έναν καφέ, ή για να περάσουν το βράδυ τους σε μια ταβέρνα, ή για να κάνουν τα ψώνια τους, ή για να κάνουν μια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα. Γεωγραφικά, οι δύο νομοί είναι σχεδόν ενωμένοι, αφού σε όλη την διαδρομή, λίγα είναι τα τμήματα, στα οποία αν δεν υπάρχουν οικισμοί, υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις (βλέπε Αγναντερό).

Αυτό σημαίνει, πως ακόμη και γεωγραφικά οι περιοχές μας είναι ενωμένες και αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να γίνουν μια ενιαία οικιστική περιοχή.

Πρέπει λοιπόν, να σοβαρευτούμε και να δούμε μακρύτερα στο μέλλον και από τώρα να δούμε πως θα συνεργαστούμε ως ενιαία περιοχή, με κοινές διεκδικήσεις και κοινό σχεδιασμό.

.