Τα δύο άγνωστα οφέλη του τσαγιού στα δόντια

Το τσάι είναι αφέψημα με πολλά και σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας μερικά εκ των οποίων, μάλιστα, καν δεν γνωρίζουμε. Για παράδειγμα, πόσοι γνωρίζουν πως το μαύρο τσάι μπορεί να δράσει ευεργετικά στα δόντια και γενικότερα στη στοματική υγιεινή;

Το μείγμα μικροβίων και υπολειμμάτων τροφών που δημιουργείται όταν δεν βουρτσίζουμε ικανοποιητικά τα δόντια μας έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση της τερηδόνας και άλλων προβλημάτων.

Σύμφωνα, όμως με μελέτες, το μαύρο τσάι μπορεί να καταπολεμήσει δύο είδη βακτηρίων που σχετίζονται με την τερηδόνα και την ουλίτιδα. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η επανεξέταση των διαθέσιμων ερευνητικών δεδομένων για τις επιδράσεις του τσαγιού στην υγεία των δοντιών, έδειξε ότι το τσάι μπορεί να δρα προστατευτικά, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες έρευνες το τσάι – και περισσότερο το πράσινο – περιέχει αρκετές ενώσεις που λεκιάζουν τα δόντια, συμπεριλαμβανομένων των θεαφλαβίνων, των τεραβιγινών και των αραβοσινών. Για να αποφύγετε, λοιπόν, του λεκέδες στα δόντια από την κατανάλωση τσαγιού, δεν έχετε παρά να προσθέσετε σε αυτό, γάλα.

baby.gr