Τ. Ρόουντεν στο OPEN: Πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο η Ελλάδα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αξιολόγηση από το Πολεμικό Ναυτικό των προτάσεων για την απόκτηση φρεγατών. Μετά τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, αναμένεται η σχετική αλληλογραφία να ξεκινήσει και με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Αθήνα μάλιστα βρέθηκε για διαβουλεύσεις ο απόστρατος ναύαρχος Τόμας Ρόουντεν ως απεσταλμένος της Ουάσιγκτον, ο οποίος μίλησε στο OPEN.

«Έχουμε κάνει κάποιες γενικές συζητήσεις για τα προπαιτούμενα και πώς θα τα εκπληρώσουμε. Μόλις παραλάβουμε την επιστολή-πρόσκληση, αυτό θα σημάνει την έναρξη για μια πιο λεπτομερή συζήτηση. Αλλά μέχρι να την πάρουμε είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε λεπτομερή συζήτηση», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Στρατιωτικές πηγές  αναφέρουν ότι η τελική απόφαση θα έχει ως βασικό κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού σε συνδυασμό με πολλές επιμέρους παραμέτρους, όπως είναι η δυνατότητα εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στο κατασκευαστικό έργο αλλά και γεωπολιτικοί παράγοντες.

«Βλέπω ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στη  Μεσόγειο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σαφώς οι δυνάμεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν εδώ και έχουμε κάθε ευκαιρία να εργαστούμε μαζί», δήλωσε ακόμη ο Τ. Ρόουντεν.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=cU8eYDaarAw&ab_channel=OPEN