Σύστησαν Επιτροπή στο Δήμο Τρικκαίων για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Φρένο στην άναρχη και αυθαίρετη τοποθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν διάσπαρτες σε αρκετά σημεία του Δήμου Τρικκαίων, επιχειρεί να βάλει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με σχετική της απόφαση που έλαβε χθες.

Αυτό στη διάρκεια της συνεδρίασης των μελών της η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με κύριο θέμα την τοποθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορα σημεία του Δήμου αλλά και τις κατά καιρούς αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στο θέμα αυτό. Έτσι τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποφάσισαν ομόφωνα να συγκροτήσουν τριμελή επιτροπή η οποία και θα αναλάβει την διαβούλευση με τους υπευθύνους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας ώστε να τους υποδείξουν ποια είναι τα σημεία όπου οι εταιρίες μπορούν και τους επιτρέπεται να εγκαταστήσουν τις κεραίες, εντός φυσικά των ορίων του Δήμου Τρικκαίων.

Τα μέλη της επιτροπής

Η τριμελής επιτροπή που ορίστηκε χθες θα απαρτίζεται από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Χωροταξίας και Υποδομών Απόστολο Κολότσιο, το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Δημήτρη Τσίνα καθώς και το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Αλέξανδρο Πολυμερόπουλο. Πάντως στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης λέχθηκε χαρακτηριστικά ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια σε διάφορες περιοχές του Δήμου Τρικκαίων αλλά και σε χωριά των πρώην Καποδιστριακών Δήμων που ενώθηκαν με το Δήμο Τρικκαίων.

Η συζήτηση του εν λόγω ζητήματος προκλήθηκε με αφορμή το θέμα που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και είχε να κάνει με την «αίτηση κατοίκων των περιοχών Μπαλκούρας και Τοπικής Κοινότητας Ριζώματος σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρονταν.

Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της επιτροπής είχαν πει ομόφωνα «ναι» σε ανάλογο αίτημα απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Ράξας.

Άλλα θέματα

Παράλληλα στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης τέθηκαν επί τάπητος θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία καταστημάτων στο Δήμο Τρικκαίων καθώς και αιτήσεις δημοτών.Zois