Συστήνονται επιτροπές Φιλανθρωπικής στήριξης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα

___-11Συστήνονται Επιτροπές Φιλανθρωπικής Στήριξης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για τη στήριξη οικογενειών με τρόφιμα και ρούχα
-Κ. Αγοραστός: «Υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη και πολλοί Θεσσαλοί που θέλουν να προσφέρουν αρκεί να είναι σίγουροι ότι οι δωρεές καταλήγουν εκεί που πρέπει. Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πιστεύουμε στη δύναμη, την ανθρωπιά, το μεγαλείο ψυχής των Θεσσαλών».Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας πρόκειται να συσταθούν Επιτροπές Φιλανθρωπικής Στήριξης ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας
Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής Φιλανθρωπικής Στήριξης, που δημιουργήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Στόχος της επιτροπής είναι η συγκέντρωση ένδυσης, υπόδησης, αλλά και τροφίμων για τις οικογένειες που χρειάζονται υποστήριξη.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διατήρηση και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής που σήμερα απειλείται στη Θεσσαλία», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου και του πατρός Αχίλλειου Τσούτσουρα, ως εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

«Έχουμε την θέληση να προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας, ενεργοποιώντας την τοπική κοινωνία και σε στενή συνεργασία πάντοτε με την Εκκλησία. Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν αρκεί βεβαίως να είναι σίγουροι ότι οι δωρεές καταλήγουν εκεί που πρέπει αλλά και φυσικά να υπάρχει ένας φορέας που να συντονίζει», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, με στόχο πάντα να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή πιστεύουμε στη δύναμη, την ανθρωπιά, το μεγαλείο ψυχής των Θεσσαλών».

Εξηγώντας το σκεπτικό με το οποίο κινήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, επεσήμανε: «Με τα πρόσφατα ανησυχητικά στοιχεία που ήρθαν στο φως στη δημοσιότητα και κατατάσσουν τη Θεσσαλία έκτη σε επίπεδο ανεργίας και όγδοη σε επίπεδο φτώχειας, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας και ειδικά της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κρίνεται πιο αναγκαία και πιο επίκαιρη από ποτέ. Δεν ερχόμαστε να υποκαταστήσουμε το έργο το οποίο ούτως ή άλλως θα πρέπει να κάνει το κεντρικό κράτος. Όμως, δεν θα πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να γίνουμε έρμαιο των καταστάσεων. Μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά ξεπερνάμε τα όρια της απλής φιλανθρωπίας και μαθαίνουμε να μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά να προσφέρουμε και μάλιστα, να προσφέρουμε όταν οι ώρες το ζητούν. Τότε επιλέγουμε να δράσουμε ομαδικά, συλλογικά χάριν του κοινού αυτού οράματος Επιβάλλεται, λοιπόν, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να ενισχύσουμε την προσφορά και τη στήριξη σε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα. Να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλαίσιο που να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ανθρώπων στον τομέα της προσφοράς. Γι’ αυτό, χρειάζεται ο εθελοντισμός να μπει πραγματικά στη ζωή μας.

Παράλληλα, ευχαριστώ θερμά τη Μητρόπολη για την αμέριστη συμπαράστασή της, αφού ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και ο ίδιος ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον να στηρίξει την προσπάθεια και το έργο μας.

Ευχαριστώ επίσης τις κυρίες της Επιτροπής που, κινούμενες από αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς, έχουν διάθεση να προσφέρουν τα μέγιστα για τους συνανθρώπους μας που χρίζουν πραγματικής βοήθειας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω μια ευχή. Όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο, να στηρίξουμε τον εθελοντισμό ακόμα περισσότερο, για να γίνει η χώρα μας πιο ανθρώπινη και πιο αισιόδοξη. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τις επιχειρήσεις της περιοχής, παρόλο που γνωρίζουμε ότι διανύουμε περίοδο κρίσης και αντιμετωπίζουν και οι ίδιες δυσκολίες, αλλά και τους ιδιώτες, να ενισχύσουν το έργο της Επιτροπής με την προσφορά ρούχων, τροφίμων κ.α.» .

Ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης στην Επιτροπή, ο πατήρ Αχίλλειος Τσούτσουρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τη χάρη του Θεού ξεκινούμε να δώσουμε μία ανάσα παρηγοριάς προς τους πτωχούς και πονεμένους αδελφούς μας. Η Εκκλησίας συμμετέχει στην Επιτροπή για να συνδράμει στην προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, προκειμένου να ανακουφισθούν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι καιροί είναι δύσκολοι και γι΄ αυτό κάθε ανάλογη δράση που αναλαμβάνεται είναι πολύ σημαντική».

Η Επιτροπή Φιλανθρωπικής Στήριξης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα λειτουργεί υπό τον συντονισμό της κας Βασιλικής Φώλια και θα συμμετέχουν οι κυρίες Ελένη Κατσαούνη, Βικτωρία Λάππα, Μαρία Σπύρου, Δήμητρα Τουρσουνίδου, Μάγδα Βουκαλίδου, Ελένη Κατσαντώνη και Ελένη Αστάρα.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχει, εκ μέρους της Μητρόπολης, ο πατήρ Αχίλλειος Τσούτσουρας.