Σύσκεψη την Δευτέρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ

periferia_thessalias_3

 

Στο πλαίσιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν νευραλγικό σημείο της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας, αλλά και της χώρας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το Νέο Πρόγραμμα ενίσχυσής τους με ποσό 25 εκ. ευρώ για τη Θεσσαλία εκ των πόρων του Ε.Σ.Π.Α..

Το Νέο Πρόγραμμα αναφέρεται στις θεματικές ενότητες μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών και δίνει έμφαση στους δυναμικούς κλάδους δραστηριότητας με υψηλή προστιθέμενη αξία, που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομικότητα και αυξημένη χρήση νέων τεχνολογιών, οι οποίοι θα δώσουν την ζητούμενη ώθηση στην περιφερειακή οικονομία.

Με στόχο τον βέλτιστο σχεδιασμό του Νέου Προγράμματος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη Συνεργασίας, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 17.30 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, προκειμένου να συζητηθούν και συναποφασισθούν οι κατηγορίες και οι κλάδοι που θα προταθούν να χρηματοδοτηθούν από το Νέο Πρόγραμμα, αλλά και ο τρόπος υλοποίησής του, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, οι Ενώσεις Ξενοδόχων, οι Σύνδεσμοι Βιομηχάνων, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Λάρισας και άλλοι αρμόδιοι φορείς της Θεσσαλίας.