Σύσκεψη για τα δημοτικά σχολεία στο δήμο Φαρκαδόνας

farkadona_sxollio

 

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 31-1-2012 στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας μεταξύ του Δημάρχου κ. Κ. Οικονόμου και των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο, οι κ.κ. Φώτης Γεωργαντάς (Ζάρκου), Ελένη Τζαβέλλα (Ταξιαρχών), Νίκος Μπαντής και Μαρίας Γκουτζιούπα (1ο και 2ο Φαρκαδόνας αντιστοίχως), Μπουργάνης Γεώργιος (Γριζάνου), Ευάγγελος Αλέκος Δημήτριος Ζάμπρας (1ο και 2ο Οιχαλίας).

 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συνολική και ισοβαρής προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τη θεσμοθέτηση του Καλλικράτη» και το πλήθος αλλαγών που αυτός έχει επιφέρει.

 

Οι Διευθυντές/τριες έθεσαν ζητήματα που σχετίζονται με την προμήθεια πετρελαίου, την απόδοση σχολικού κλήρου, τα γενικότερα οικονομικά ζητήματα μετά τη μείωση των επιχορηγήσεων από το κράτος κ.α.

Η δημοτική αρχή, με βάση τη θέση, ότι η εκπαίδευση αποτελεί πρωτεύον μέλημα και κυρίαρχη επιδίωξη για το μέλλον του τόπου μας, εξετάζει όλα τα ζητήματα στο πλαίσιο της νομιμότητας, αλλά και της σαφούς δέσμευσης για εξάντληση όλων των δυνατοτήτων, προκειμένου να παρέχεται πλήρης υλικοτεχνική υποδομή για τις σχολικές μονάδες.