Συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Μαγνησία -Από τους 37 ηλικιωμένους, οι 28 είναι θετικοί

Μεγάλη είναι η διασπορά κορωνοϊού σε γηροκομείο στην Μαγνησία, καθώς έχουν βρεθεί θετικοί 33 ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά από έλεγχο του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλιών, διαπιστώθηκε ότι 33 ηλικιωμένοι και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Χθες εντοπίστηκαν δύο θετικά δείγματα, αλλά τα σημερινά αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΟΔΥ, έδειξαν πολύ μεγάλη διασπορά.

28 από τους 37 ηλικιωμένους είναι θετικοί στον κορωνοϊό
Συνολικά τα αποτελέσματα έδειξαν 33 κρούσματα της covid-19. Τα 28  αφορούν σε τρόφιμους του γηροκομείου, ενώ τα πέντε σε νοσηλευτικό προσωπικό. Να σημειώσουμε πως μόνο εννέα τρόφιμοι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Οι δυο πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι διακομίσθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου ακόμη επτά ηλικιωμένοι.

Το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε καραντίνα και έχει αντικατασταθεί από προσωπικό άλλου τοπικού ιδρύματος. Επίσης στο γηροκομείο έχουν επιστρατευτεί γιατροί από το «Αχιλλοπούλειο».

Το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ.
Πηγή: iefimerida.gr