ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων : Οι μνημονιακές πολιτικές βλάπτουν σοβαρά την υγεία

syriza_ygia

 

 

 

 

Στα πλαίσια της «Ημέρας δράσης για την υγεία» αντιπροσωπεία  του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων επισκέφθηκε το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων και συναντήθηκε με το Διοικητή του, κ. Μιχάλη Λοπατατζίδη καθώς και με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομεια κών Γιατρών και Κέντρων Υγείας κ. Κυριακή Παγδάτογλου –Σπυροπούλου .

Στη συνάντηση διατυπώθηκε εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ η εναντίωση της ριζοσπαστικής αριστεράς σε κάθε σχέδιο συγχώνευσης και υποβάθμισης του Γ.Ν. Νοσοκομείου Τρικάλων τη χρονική στιγμή μάλιστα που ο μισός ενεργός πληθυσμός έχασε ή κινδυνεύει να χάσει άμεσα τα ασφαλιστικά του δικαιώματα.

Ζήτησε να παραμείνουν στο Νοσοκομείο όλα τα αναπτυγμένα Τμήματα, να μην γίνουν ενοποιήσεις Κλινικών και Τμημάτων με τα αντίστοιχα του Νοσοκομείου Καρδίτσας (προβλέπονται στον εφαρμοστικό Νόμο της νέας μνημονιακής σύμβασης), να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες θέσεις νοσηλευτικού – ιατρικού – εργαστηριακού προσωπικού, να υπάρχει ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών,  να γίνει προμήθεια νέου μαστογράφου, να ζητηθούν πρόσθετες πιστώσεις για τις λειτουργικές δαπάνες για να μην υπάρξουν ελλείψεις υγειονομικού υλικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσεται με όλες του τις δυνάμεις στην πολιτική που εφαρμόζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που με βάση τα αλλεπάλληλα μνημόνια και την πολιτική της τρόϊκα ετοιμάζει ένα μέλλον χωρίς δημόσια υγεία για τους πολίτες, αφού μέσα από τη δίωξη κάθε δομής κοινωνικής πρόνοιας και τη συγχώνευση των τομέων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, επιχειρεί να στριμώξει 9.5 εκ ασφαλισμένους σε ένα σύστημα με λιγότερους και χειρότερα αμειβόμενους γιατρούς και περικοπή των παροχών για τους ασφαλισμένους.

Την ίδια ώρα που το δημόσιο και κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα καταστρέφεται, το ΕΣΥ καταρρέει έχοντας δραματικές ελλείψεις υλικών, εξοπλισμού και κυρίως προσωπικού, ενώ παραμένουν απλήρωτες οι εφημερίες γιατρών και νοσηλευτών που σώζουν ανθρώπινες ζωές, όταν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενοι που αποτελούν στην πλειοψηφία τους το μοναδικό του στήριγμα εξαθλιώνονται μισθολογικά και εργασιακά οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι συνεχίζουν το πάρτι πάνω στα ερείπια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για :

• Δωρεάν αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα.

• Σωτηρία και αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβών για τους εργαζόμενους.

• Ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με οικογενειακούς γιατρούς, με κέντρα υγείας πλήρως εξοπλισμένα, για ευχερή και έγκαιρη πρόσβαση των πολιτών στους γιατρούς και τις υπηρεσίες υγείας

Προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες των ανθρώπων

και όχι τα συμφέροντα των δανειστών.

Οι άνθρωποι  πάνω από τα κέρδη!