ΣΥΡΙΖΑ: «Τα πρόβατα δεν μπορούν να αναβάλουν το Πάσχα για πάντα»

«Καμένο» θεωρουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το σενάριο στησίματος καλπών τον Ιανουάριο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να καθυστερήσει όσο το δυνατό περισσότερο το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Ιανουάριος είναι σε μόλις δύο μήνες, μικρό διάστημα για να έχει ξεχαστεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων. Παράλληλα «φουντώνουν» οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, όπως αποδείχθηκε με την επεισοδιακή έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Για την ακρίβεια, στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει τον πολιτικό χρόνο για να λησμονηθεί το σκάνδαλο, ακόμα κι αν οι εκλογές γίνουν τον Ιούλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πιστεύουν, με βάση στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, ότι η δημοσκοπική τους διαφορά από τη ΝΔ βαίνει δραματικώς για το κυβερνών κόμμα μειούμενη και θα εξαφανιστεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του χρόνου.

Ακόμα, μάλιστα, και με τα σημερινά δεδομένα, η ΝΔ δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία ούτε καν σε δεύτερες εκλογές, ιδίως με τη δυναμική που έχει η Ελληνική Λύση, αλλά κι αυτή την οποία αναπτύσσουν οι ίδιοι.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικώς ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσουν την πίεση προς την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις και ιδίως για τα εξοπλιστικά, για τα οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να γνωρίζει πολλά από τα παιχνίδια που γίνονται με μεσάζοντες στο παρασκήνιο.

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, δεν έχουν καμία αμφιβολία πως ΕΥΠ και Predator συνδέονται και πως ο κ. Μητσοτάκης είχε προσωπική γνώση και είχε δώσει την έγκρισή του για τις παρακολουθήσεις που γίνονταν ακόμα κι από ξένους πράκτορες στη χώρα μας.

Γι’ αυτό και θεωρούν πολύ δύσκολο ως αδύνατο να βρει ο πρωθυπουργός το πολιτικό θάρρος να αντιπαρατεθεί με τον κ. Τσίπρα επί του συγκεκριμένου θέματος στη Βουλή την Παρασκευή, μολονότι θα είναι η τρίτη φορά που θα έχει αρνηθεί το σχετικό πέταγμα του γαντιού.

Επισημαίνουν, όμως, με νόημα πως «τα πρόβατα δεν μπορούν να αναβάλουν το Πάσχα» και πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι δυνατό να αποφύγει την κοινοβουλευτική μάχη για τον προϋπολογισμό σε λιγότερο από ένα μήνα, η οποία είναι προφανές ότι θα λάβει γενικότερες διαστάσεις και δεν θα εστιαστεί μόνο στα ζητήματα της οικονομίας.

Γνωρίζοντας, εξάλλου, τη δημοσκοπική πίεση που υφίσταται η ΝΔ ιδίως στη Μακεδονία, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σήμερα Τετάρτη τις περιοδείες του στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στις Σέρρες.

Αυτή τη φορά θα βρεθεί στην Πέλλα.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά της Έδεσσας (αφετηρία ο πεζόδρομος) και στις 13:30 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας (συνεταιρισμός Γαλατάδων).

cnn.gr