Ο πατέρας Αντώνιος στο επίκεντρο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ο οικονομικός εισαγγελέας θα αναζητήσει στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου μετά την  παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής που είναι αρμόδια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η οποία θα εξετάσει τις πληροφορίες για την οικονομική διαχείριση στη δομή. Το γεγονός ότι ο επίτιμος εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, παρενέβη και διέταξε εφ’ όλης της ύλης έρευνα, ενώ συνεχίζεται και η έρευνα για τις καταγγελίες, δείχνει την σοβαρότητα της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι α]ντικείμενο των ερευνών αποτελεί η αναζήτηση στοιχείων για τυχόν διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και άλλα οικονομικά αδικήματα.

Η Αρχή η οποία θα διενεργήσει με τα αρμόδια όργανα ανοίγματα λογαριασμών, είτε της δομής είτε φυσικών προσώπων, όπως του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, αλλά και άλλων που μετείχαν στη διοίκηση, θα συντάξει σύντομα σχετικό πόρισμα.

Αν τα ευρήματα έχουν ποινικό ενδιαφέρον το πόρισμα θα αποσταλεί για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία.

Παράλληλα, την ώρα που αρχίζουν έρευνες για τα οικονομικά της δομής, οι εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και η Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή «τρέχουν» τις διαδικασίες με εξετάσεις μαρτύρων, που κρίνεται ότι μπορούν να εισφέρουν σημαντικά στοιχεία για περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς κατά ανήλικων ή και άλλα για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Οι εισαγγελικές αρχές ενεργούν τις έρευνες σε καθεστώς μυστικότητας λόγω της φύσεως της υπόθεσης και των εξαιρετικά ευαίσθητων πτυχών της.

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εξετάστηκε πρόσωπο που έχει εργαστεί στο παρελθόν σε δομή της «Κιβωτού», ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλες μαρτυρικές καταθέσεις εργαζομένων, προκειμένου να επιβεβαιωθούν καταγγελίες παιδιών για κακοποιητικές εις βάρος τους συμπεριφορές.

Παράλληλα, η Εισαγγελία μέσω του προϊσταμένου της Αντώνιου Ελευθεριάνου οργανώνει με μυστικότητα και τήρηση όλων των κανόνων που απαιτούνται και την εξέταση παιδιών που διαβιούν στις δομές της «Κιβωτού».

Στο επίκεντρο της ευρείας εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται πρωτίστως ο πατέρας Αντώνιος και τρεις ακόμη εργαζόμενοι στην «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ τα υπό διερεύνηση αδικήματα, σε αυτή τη φάση, είναι κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (κακούργημα) και σωματική βλάβη εις βάρος αδύναμων (πλημμέλημα).

fimotro.gr