ΣΥΡΙΖΑ: Στη Νέα Ιωνία σήμερα ο Τσίπρας, στα αγροτικά μπλόκα της Λάρισας την Παρασκευή

Σε μια ακόμα λαϊκή γειτονιά του νομού Αττικής, μετά το Περιστέρι και τη Νίκαια, περιοδεύει σήμερα Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί στη Νέα Ιωνία, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, καταστηματάρχες και περαστικούς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με προεξάρχον βεβαίως αυτό της ακρίβειας.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιθανό να περιοδεύσει την Παρασκευή κι εκτός Αττικής, με κάποιες προτάσεις να έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι και την τελική απόφαση να λαμβάνεται σήμερα.

Το πιθανότερο, όπως πληροφορείται το CNN Greece, είναι να βρεθεί στα μπλόκα των αγροτών στο νομό Λάρισας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξάλλου, αναμένεται να τοποθετηθεί ξανά την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, αυτήν τη φορά για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον ΕΦΚΑ, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει παχυλές αμοιβές για τους νέους διευθυντές από τον ιδιωτικό τομέα, κατά παρέκκλιση προμήθειες κι εκποίηση της περιουσίας του.

Όσον αφορά την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος, η χρυσή τομή φαίνεται να βρίσκεται με την ποσόστωση 30% για τους υποψήφιους από την περιφέρεια ώστε μέσω αυτής της θετικής διάκρισης να εξαλειφθεί το επιχείρημα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης πως θα υπάρξει υπερεκπροσώπηση προβεβλημένων στελεχών από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας έχει προτείνει, να υπάρχει ποσόστωση στο 50% για τις γυναίκες- δεν ισχύει σε κανένα άλλο κόμμα ενδεχομένως και σε όλη την Ευρώπη κάτι παρόμοιο-, ενώ θα υπάρχει ποσόστωση και για τους προερχόμενους από την Προοδευτική Συμμαχία.

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου δεν εμφανίζονται πλέον αρνητικοί στο ενδεχόμενο συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι πρώτο, αλλά δεύτερο κόμμα.

Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι αναφορές του ίδιου του κ. Τσίπρα, στις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του, πως είναι ο λαός με την ψήφο του αυτός που θα καθορίσει τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Όπως επισημαίνουν με νόημα οι ίδιες πηγές, το Σύνταγμα επιτρέπει καθαρώς τη συγκρότηση κυβέρνησης από το δεύτερο κόμμα.