Συνταγή για τους πιο τραγανούς ρεβιθοκεφτέδες

Θα χρειαστούμε μισό κιλό ρεβίθια, ένα κρεμμύδι στο μούλτι, λίγο μαιδανό, άνηθο και δυόσμο, ένα παξιμάδι τριμμένο, η φρυγανιά τριμμένη, αλατοπίπερο και λίγη ακόμα φρυγανιά για το εξωτερικό πέρασμα.

Βράζουμε τα ρεβίθια καλά και τα περνάμε από το μούλτι, ανακατεύουμε μαζί με τα ρεβίθια όλα τα υλικά μαζί, τα πλάθουμε σε στρογγυλό η οβάλ σχήμα, τα βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά που έχουμε σ ένα πιάτο, και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα λαδωμένη.

Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου τρία τέταρτα της ώρας στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Συνοδεύουν υπέροχα βραστά λαχανικά η χόρτα, είναι όμως και πρώτης τάξεως μεζές για ούζο.

Σημείωση:

• Αν θέλουμε μπορούμε αντί φρυγανιάς η παξιμαδιού να βάλουμε νιφάδες βρόμης, κουάκερ δηλαδή.

• Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε αρκετούς να τους βάλουμε έτοιμους σε σάνιτας στην κατάψυξη και όποτε θέλουμε τους ψήνουμε
κατευθείαν.

• Να σας πω επίσης ότι αυτά που περίσσεψαν και έχουν χυλώσει μπορούμε να τους κάνουμε Ρεβιθοκεφτέδες με τα ίδια υλικά και διαδικασία.

parapolitika.gr