Συνεργασία του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τη Γ΄ τάξη (τμήματα Γ1, Γ2, Γ3 και Γ4) και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των εφήβων μαθητών/τριών σε σχέση με τις νέες προκλήσεις, συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων. Η κ. Κωνσταντίνα Νταϊλιάνη, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου, επισκέφτηκε το σχολείο μας τη Δευτέρα, 20/11/2023, την Τρίτη, 21/11/2023, την Δευτέρα, 27/11/2023 και την Τρίτη, 28/11/2023 και υλοποίησε τέσσερα δίωρα βιωματικά εργαστήρια με θέμα: “Ψυχική υγεία: Εφηβεία, εξαρτήσεις και εξαρτησιογόνες συμπεριφορές – Αλληλεπίδραση με επαγγελματίες ψυχικής υγείας”.

Ο στόχος των βιωματικών εργαστηρίων ήταν η ενίσχυση και η ενδυνάμωση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των εφήβων (αυτοαντίληψη, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτοεικόνα) σε σχέση με τις εξαρτήσεις και εξαρτησιογόνες συμπεριφορές αλλά και η γνωριμία των μαθητών/τριών με επαγγέλματα ψυχικής υγείας (ΣΕΠ).

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Κωνσταντίνα Νταϊλιάνη και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων.

Υπεύθυνη της δράσης και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τη Γ΄ Γυμνασίου ήταν η κ. Αναστασία Στουκογεώργου, ΠΕ78, σε συνεργασία με τις/τους εκπαιδευτικούς Σταυρούλα Βαμπούλα, ΠΕ02, Σταυρούλα Μπίτη, ΠΕ02, Σταύρο Ταμπάκη, ΠΕ11 και Δημήτριο Γέρμανο, ΠΕ02.