Συνεργασία ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας-Ε.Κ Τρικάλων για προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων (φωτό+βίντεο)

Κοινή συνέντευξη τύπου προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, δόθηκε το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, ανάμεσα σε εκπροσώπους του ΕΚΤ και του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Εκ μέρους του ΕΚΤ παραβρέθηκαν στη συνέντευξη ο Πρόεδρος Γιάννης Οικονόμου, ο Γραμματέας Παναγιώτης Διαμαντόπουλος και το μέλος Θωμάς Χαχάμης, ενώ το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γεώργιος Καπράνας και τα στελέχη Φανή Χρήστου και Κώστας Παναγούλης.

Μετά την σύντομη εισαγωγή του Προέδρου του ΕΚΤ Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος αφού χαιρέτησε την αξιέπαινη πρωτοβουλία για την ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων, ιόνισε πως η συγκεκριμένη δράση είναι μια ακόμη δράση που φανερώνει την εξωστρέφεια που επιχειρεί να προσδώσει η νέα διοίκηση στο ΕΚΤ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τα μέλη της διοίκησης για ντο ξεμπλοκάρισμα των προβλημάτων και την σταδιακή αποκατάσταση του κύρους του ΕΚΤ, έναντι όλων των εργαζομένων και όσων έχουν την ανάγκη του.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ Θεσσαλίας και τα άλλα στελέχη, παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις κατάρτισης των εργαζομένων που πρόκειται να υλοποιηθούν, ώστε να λάβουν τις κατάλληλες δεξιότητες και πληροφορίες για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Παράλληλα θα υπάρξουν ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε θέματα που σχετίζονται με το εργασιακό άγχος, τις συγκρούσεις στο χώρο εργασίας, την επικοινωνία στον εργασιακό χώρο κλπ. Επιπλέον τονίστηκε πως η κατάρτιση μπορεί να οδηγήσει και στην πιστοποίηση σε τομείς όπως είναι η χρήση Η/Υ ή η εκμάθηση ξένης γλώσσας, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν εξειδικευμένες παρεμβάσεις με ομάδα εργατολόγων, ειδική για ασφαλιστικά-εργασιακά θέματα, νομική πληροφόρηση και ενημερωτικά δελτία, καθώς και εργαστήρια για ΑμΕΑ.

Να σημειωθεί πως η παρακολούθηση των υπηρεσιών πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων είναι εντελώς δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοινα συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και ενημέρωσης, θα μπορούν να απευθύνονται είτε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων είτε στην ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Θεσσαλίας τηλ. 2410 537489 και 537490.