Συνεργασία για εργασιακά ζητήματα μεταξύ Εμπορικού Συλλόγου και Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Κοινή σύσκεψη και συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, μεταξύ της διοίκησης του συλλόγου και μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN, στην κοινή σύσκεψη μεταξύ των δύο φορέων, τονίστηκε η ανάγκη για συνεργασία και η από κοινού αντιμετώπιση εργασιακών ζητημάτων, ενώ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Γιάννης Οικονόμου εστίασε στον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται η μικρομεσαία επιχείρηση από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τονίζοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και την επέκταση της σε όλες τις επιχειρήσεις. Παράλληλα έκανε λόγο για «σμπαράλιασμα» των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ένα φλέγον ζήτημα που θα πρέπει να συζητηθεί και σε κεντρικό επίπεδο. Πρόσθεσε δε, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης, με ρεπό και πληρωμή όλων των επιπλέον ωρών εργασίας.

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για την παρουσία τους, επισημαίνοντας πως είναι παρήγορο το γεγονός της ύπαρξης και πάλι του φορέα στον εργασιακό ορίζοντα, γεγονός που θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάδειξη και επίλυση πολλών εργασιακών ζητημάτων. Θεώρησε σε ότι αφορά το λιανεμπόριο, την ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, που δεν είναι άλλα από την άνθηση του ηλεκτρονικού πλέον εμπορίου.

Ιδιαίτερη αναφορά μεταξύ των παρευρισκόμενων, έγινε και για το γεγονός της αδήλωτης εργασίας, με τους Τρικαλινούς επιχειρηματίες να συμμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό, λόγω του φόβου της επιβολής προστίμων, αλλά και των ελαστικών μορφών εργασίας, αφού πάρα πολλοί εργαζόμενοι απασχολούνται με 4ωρη εργασία.