Δ. Τρικκαίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ειδικούς ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών

Η e-Trikala Α.Ε (Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Τρικκαίων) συμμετέχει στο πρόγραμμα CarePath (www.carepath-project.eu),  μια διετή πρωτοβουλία που στοχεύει στη βελτίωση των εθνικών και περιφερειακών συστημάτων προστασίας των παιδιών, παρέχοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη σε παιδιά που αποχωρούν από τις δομές εναλλακτικής φροντίδας λόγω ηλικίας.

Με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας και σε συντονισμό από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο (Τορίνο, Ιταλία), το έργο υλοποιείται στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και το Βέλγιο.

Το έργο ενισχύει την ικανότητα των επαγγελματιών που απασχολούνται σε Δομές/συστήματα προστασίας των παιδιών, να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά και επιδιώκει την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μηχανισμού, που θα επιτρέψει στις δημόσιες αρχές και τους επαγγελματίες να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα παιδιά μέσα από εξειδικευμένες παρεμβάσεις για το  ψυχικό τραύμα.

Τι είναι η εκπαιδευτική πλατφόρμα του CAREPATH

Στο πλαίσιο του έργου έχει δημιουργηθεί μία εξαιρετική εκπαιδευτική πλατφόρμα που απευθύνεται σε επαγγελματίες δομών που ασχολούνται ή υποστηρίζουν παιδιά. Η εκπαίδευση είναι δωρεάν και πραγματοποιείται μέσα από τον προσωπικό υπολογιστή του καθενός χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.

Κάντε εγγραφή στην on line εκπαίδευση

Η ανοιχτή online εκπαιδευτική πλατφόρμα (MOOC) του CAREPATH είναι πλέον διαθέσιμη! Όσοι ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με πρακτικές  και παρεμβάσεις ενημερωμένες πάνω στο ψυχικό τραύμα, μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη νέα και συναρπαστική εκπαιδευτική πλατφόρμα ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο: https://mooc.carepath-project.eu/.

Για όλες τις γλώσσες η τελική ημερομηνία για να εγγραφεί κάποιος στην εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι η 1η Μαΐου 2020.

Επιμέρους πληροφορίες για την εκπαίδευση:

Περιεχόμενο: Μέσα από 4 εκπαιδευτικές ενότητες, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στα παρακάτω:

  • Στην επιστήμη πάνω στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση παιδιών που έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες
  • Τις πρακτικές παρέμβασης και το ερευνητικό υπόβαθρο της φροντίδας που είναι ενημερωμένη πάνω στο ψυχικό τραύμα (TIC),
  • Το νομικό πλαίσιο και τους κανόνες που ισχύουν στα πλαίσια της ενημερωμένης στο ψυχικό τραύμα φροντίδας.
  • Στο τρόπο παρέμβασης στην περίπτωση κακοποίησης ή παραμέλησης παιδιών, προστατεύοντας παράλληλα τα δικαιώματα του και αποτρέποντας τον επανα-τραυματισμό του.

Τι πρέπει να κάνετε:

1η βήμα: ακολουθείστε αυτόν τον σύνδεσμο (https://mooc.carepath-project.eu/) και κάντε εγγραφή στη πλατφόρμα. Εφόσον κάνετε την εγγραφή είστε πλέον εκπαιδευόμενος/η του CarePath και μπορείτε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση.

2η βήμα: από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε την εκπαίδευση έχετε προθεσμία 8 εβδομάδες