Συνεργασία Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων – Υπ.Τουρισμού

Συνεργασία Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων – Υπ.Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη Τρικάλων και Μετεώρων 365 ημέρες τον χρόνο

Με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Τρικάλων Σωτήρης Φαμίσης, στο περιθώριο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ο κος Φαμίσης παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου και στο πλαίσιο των επαφών που είχε με θεσμικούς και κυβερνητικούς φορείς, συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Η κα Κουντουρά παρουσίασε στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο το υλοποιούμενο σχέδιο δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας με στόχο 365 ημέρες το χρόνο τουρισμό.


​Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Τρικάλων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σχεδιασμό του Υπουργείου και του ΕΟΤ για τα Μετέωρα, μιας και η Ένωση εδρεύει στην Καλαμπάκα. Ενημερώθηκε για τη Δήλωση Πολιτικής της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό (Παρίσι, 2-3.10.2017), της οποίας προέδρευσε η κα Κουντουρά, και τις προτεινόμενες πολιτικές βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που θα εφαρμοστούν στον παγκόσμιο τουρισμό τα προσεχή χρόνια.

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι τα Μετέωρα, αποτελούν ένα διεθνώς αναγνωρισμένος προορισμός, το τουριστικό brand του οποίου υπερβαίνει εκείνο της Θεσσαλίας, το οποίο τα καθιστά σε top ελληνικό προορισμό καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Ο κος Φαμίσης και η Υπουργός Τουρισμού, συμφώνησα να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του κοινού σχεδιασμού Υπουργείου-Περιφέρειας-Ιδιωτικού τομέα για τη μεγαλύτερη διασύνδεση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με τα Μετέωρα και άλλους προορισμούς της Θεσσαλίας προκειμένου να συναφθούν συμφωνίες με tour operators του εξωτερικού και να ενισχυθούν οι ροές των επισκεπτών στο σύνολο της περιφέρειας.

Πηγή: tourismarket.gr