Συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αγώνα Τρικάλων για τις βάσεις

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα «Αίγλη» του ξενοδοχείου Πανελλήνιο, από την Επιτροπή Αγώνα Τρικάλων ενάντια στην ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία για τις βάσεις, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται για τον σκοπό αυτό την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

Όπως υπογραμμίστηκε στη συνέντευξη από τα μέλη της Επιτροπής Αγών Τρικάλων, η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για την Επέκταση των Στρατιωτικών Βάσεων στην Ελλάδα μετατρέπει τη χώρα σε απέραντο ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή, αλλά  και σε  πολεμικό στόχο.Η συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια, ούτε την άμυνα της χώρας μας, ούτε και κυριαρχικά δικαιώματα.Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού!

Το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το πολεμικό ανακοινωθέν του προέδρου των ΗΠΑ με φόντο τον Έλληνα πρωθυπουργό, οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις ΗΠΑ. Δεν πέρασαν λίγες μέρες   και η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προτίθεται να στείλει προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων στην Λιβύη, στη Σαουδική Αραβία και στα στενά του Ορμούζ, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Καμία δουλειά δεν έχει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων!Αυτές οι ραγδαίες εξελίξεις  κάνουν σκόνη τον επικίνδυνο εφησυχασμό που η αστική τάξη και τα κόμματά της προσπαθούν να καλλιεργήσουν.

Να απαιτήσουμε η Συμφωνία αυτή να ακυρωθεί, να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Τώρα είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!