Συνελήφθη ο 43χρονος που εξαπάτησε την 75χρονη στη Φαρκαδόνα

astinomia opke

Εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων

Συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ένας από τους δράστες, ημεδαπός ηλικίας 43 ετών

Σε συνέχεια του από 19-11-2014 Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων εξιχνιάσθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων.

Συνελήφθη, χθες (20-11-2014) το πρωί στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας από τους δράστες των απατών, ημεδαπός ηλικίας 43 ετών.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, προχθές (19-11-2014) το πρωί στη Λάρισα, ο 43χρονος μαζί με 42χρονη ημεδαπή συνεργό του, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, προσέγγισαν 90χρονο ημεδαπό που βάδιζε και προσποιούμενοι τη γνωριμία τους με συγγενικό του πρόσωπο, τον οδήγησαν στην οικία του και τον έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, για δήθεν διευθέτηση συναλλαγής του σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Στη συνέχεια, το μεσημέρι της ίδια ημέρας, μετέβησαν σε οικία 75χρονης ημεδαπής στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, όπου προφασιζόμενοι ότι είναι φίλοι συγγενικού της προσώπου, την έπεισαν να τους παραδώσει τη βέρα και τα σκουλαρίκια που φορούσε, προκειμένου να τα δώσουν σε λογιστή για δήθεν είσπραξη επιστροφής χρημάτων από την εφορία για λογαριασμό του συγγενούς της.

Ο συλληφθείς, ο οποίος τυγχάνει ένας από τους δράστες της από (17-11-2014) απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, θα οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τα περαιτέρω.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 42χρονης συνεργού του και τυχόν άλλων ατόμων συνεχίζονται, καθώς επίσης και η εμπλοκή τους σε παρόμοια περιστατικά απατών.

.